sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kun kovuus oli kovaa


Viime päivien flodeja blogatessa osui silmääni uushomojen juttuja. Tartun syöttiin ja kommentoin niitä vähän.

Ensin puhuttiin !kuvalaudan ensimmäisestä flodesta. Varmaa tämän asian suhteen ei ole mikään muu kuin se, että !kuvalaudan ensimmäinen flode ei ole ainakaan trekkien työtä. Flodearkistosta löytyy pari näytettä vuoden 2008 keväältä. Nämäkään tuskin ovat !kuvalaudan ensimmäisiä flodeja, mutta ne ovat kuitenkin paljon trek4:n flodeja vanhempia.

Tästä keskustelu siirtyi jälleen kerran siihen, miten ensimmäiset trekit olivat kovempia kuin nykytrekkis. Totta kai näin on, ei meillä trekeillä muuten vain ole järjestysnumeroja. Argumentit olivat tässä keskustelussa kuitenkin ontuvia: ensimmäiset trekit muka taistelivat ylläpitoa vastaan. Tämä on yleinen harhaluulo. Varhaisilla trekeillä oli ylläpitoa ärsyttäviä tavoitteita häiritä kanavaa ja he toivoivat taskiksen bannien poistamista, mutta tämä ei koskaan liittynyt suoranaiseen flodevapauden vaatimiseen. Ensimmäiset trekit kyllä floodasivat paljon, mutta eivät mielenosoituksena floodaavien anojen puolesta.

Modevastainen linja on paljon vanhempi kuin trekit, sen tietää jokainen joka tuntee floodaaja(ryhmä)n nimeltä !kuvalauta.flood. trekit, jotka ehkä olivat aikoinaan !kuvalaudan historian näkyvin floodaajaryhmä, on helppo liittää samaan "modet on homoja" -rintamaan kuin vaikkapa sovjet floder ja !kuvalauta.flood. Toki trekit ovat mitelleet voimiaan modejen kanssa useinkin, mutta tavoite ei koskaan ole ollut "vapauttaa floodaajia sorron ikeestä". Me trekit tavallaan uimme flodevirran mukana ilman mitään aattellista tavoitetta.

Me olemme aina olleet sivustaseuraajia. Meistä on hauska tehdä yllättäviä asioita ja katsoa, miten anot reagoivat. Totuus on siis melko raaka: me emme ole kenenkään puolella. Ja tietyllä tavalla olemme silti kaikkien puolella. trekit ovat puolueeton, samaan aikaan hyvä ja pahansuopa voima, jonka motiiveista ja päämääristä kukaan ei ota selvää.

Eikö vapaan floodaamisen ja täydellisen kaaoksen puolesta liputtavia trekkejä siis olekaan olemassa? Kyllä niitä on; teidän kuvitelmissanne.

PS. Yllätys yllätys: lähimmäksi ylläpidon vastaista vastarintaa trekkien historiassa pääsen minä itse ensimmäisillä blogikirjoituksillani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti