sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Toiston juhlaa

Joulu on ehkä vain kerran vuodessa, mutta kuitenkin joka vuosi. Samoin on useiden muiden juhlien laita. Hidasta toistumista siis, mutta toistumista joka tapauksessa. Tästä voi vetää tietyn yhdyssiteen flodeen.

Ihmiset ovat aina kaivanneet perinteitä; rutiini tuo elämään tietynlaista tuttuuden ja turvallisuuden tunnetta. Samoin voi varmasti sanoa, että !kuvalaudan monet hokemat tuovat kanavalle kotoisuutta ja yhdistävät anoporukkaa. Eivät kaikki toki kaikista hokemista pidä, mutta lähes jokaisella anolla on ainakin pieni joukko hänelle rakkaita kuvishokemia. !kuvalaudalla on aina hoettu ja tullaan varmasti aina hokemaan. Tuttuuden ja turvallisuuden lisäksi se on myös asioiden painottamista ja tietynlaista vakuuttelua. Usein hokemilla on jokin hokijalleen merkittävä sanoma, ja huumorinkin takaa löytyy usein syvällistä merkitystä.

Joululla on oma viestinsä, vaikka se toki eri ihmisille onkin erilainen. Useimmille se on positiivinen sanoma. Joillekin se ei merkitse paljon mitään, ja joillekin se tuo pelkkää masennusta. Myös flodessa voimme miltei aina nähdä sanomaa. Tämä sanoma - niin joulun kuin flodenkin osalta - on hyvin paljolti katsojan silmässä. Paljon riippuu omasta asenteesta.

Kehotan floodaajia viettämään joulua rauhallisesti, mutta muistamaan, että kauniit pikku teokset toki sopivat aattoonkin oikeaan aikaan flodettuina. Onhan joulu floden aikaa myös reaalimaailmassa; hyvää joulua -hokemaa kuulee tuon tuostakin, jos uskaltautuu ihmisten ilmoille.

Hyvää joulunaikaa kaikille anoille, flodereille, modeille sekä kaikille muille !kuvalaudalla laiduntaville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti