lauantai 16. helmikuuta 2013

Määrä ennen laatua


Niille, jotka pitävät tekstiä enemmän flodetaiteesta, helmikuu näyttää toistaiseksi melkoisen karulta kuukaudelta. Merkittävien taideteosten määrän voi helposti laskea yhden käden sormin. Sen sijaan vanha perinteinen tekstipalkkiflode, erilaiset värilliset tekstit sekä reverse ja bold ovat hyvin vahvoilla. Palkkeja ja erikoismerkkejä on nähty, mutta melkoisen vähän.

Tekstifloden sanoma ei myöskään ole terävimmillään. Mukana on toki kasoittain hauskoja oivalluksia, mutta toisaalta suuri osa floden sanomasta on aikamoista kakkaa. Toisaalta täytyy aina muistaa, että olemme !kuviksella, missä paskaflode luontaisesti asuu. Silti vuoden 2013 flodeissa maistuu välillä selkeä jonneilu ja tahallinen kanavan paskominen. Parannettavaa on paljon.

On ilo nähdä kakan ja nokkelan tekstifloden seassa myös vanhoja tuttuja flodemeemejä. Näistä esierkkeinä mainittakoon vaikkapa Juden, Afasia sekä Pirkka- ja amppariflodet. Tämän vuoden tulokkaita ovat mm. sekoboltsi digiboksi ja Viimeinen kesä järjissään.

Tämä vuosi on kaikesta huolimatta sisältänyt paljon hyvää perusflodea. Usein flodekulttuurissa on havaittavissa, että panostetaan joko floden määrään tai laatuun. Nyt on meneillään jakso, jossa pääpaino on selvästi määrässä.


Tämän merkinnän kuvassa on !kuvisanimelle flodettu mutta rikkoutunut teos, jonka varastin ja floodasin korjattuna flodekanavalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti