sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Blogin loppu ja uusi alku



Arvoisat anot, modet, nimihomot, hikkyt, jonnet ja muut !kuvalaudalla eläjät.

Miltei kaksi vuotta sitten, aprillipäivänä vuonna 2011, aloitin tämän blogin pitämisen. Monet asiat ovat !kuvalaudalla muuttuneet noista ajoista, ja näitä muutoksia on myös blogini osaltaan ollut kronikoimassa kotikanavamme historiankirjoihin. Kaikkiaan trekkiblogit kattanevat suunnilleen puolet koko !kuvalaudan viisivuotisesta historiasta. On ollut kunnia saada olla osana tätä historiaa ja dokumentoida sitä virtuaalisten kansien väliin.

Kaikelle on kuitenkin aikansa, ja harva asia jatkuu ikuisesti. Tämän blogin pitäminen tulee loppumaan 1.4.2013. Kerron tästä jo nyt, ettei asia tule täytenä yllätyksenä ja ettei sitä luulla jonkin sortin huonoksi aprillipilaksi. Kahden vuoden kypsässä iässä tämä blogi tulee siis kunniakkaasti tiensä päähän. Syitä siihen, että lopetan bloggaamisen, on useita.

Vaikka olen sosiaalisesti kyvytön semihikky, olen myös mies, jolla on aina varsin monta rautaa tulessa. Kuten eräät tietävät, olen ollut jo pitkään täysipäiväisesti töissä, mikä on erityisesti viime aikoina aiheuttanut blogin päivitystahtiin selkeitä epäsäännöllisyyksiä. Myös virtuaalimaailmassa minulla on monenlaisia muitakin projekteja trekkiblogin ohella. Lisätään listaan myös perinteinen vanhahomon selitys: omasta mielestäni !kuvalauta oli jossakin määrin parempi vuosina 2008-2010 kuin se on nyt. Vai olenkohan vain itse tulossa vanhaksi...

trekkiblogeja on aina tullut ja mennyt. Kaksi vuotta on yhden trekkiksen toimikaudeksi jo vähän liiankin pitkä aika. En silti ole katoamassa !kuvalaudan maailmasta, saatanpa jopa taas aikanaan jatkaa sen historian dokumentoimista, joskin huomattavasti kevyemmin ja toisessa muodossa kuin tähän mennessä.

Useat lautakulttuurin merkkihenkilöt julistavat jäähyväisviesteissään haluavansa saavuttaa elämässä jotakin suurempaa kuin mitä ovat Internetissä saavuttaneet. Itse en lopeta blogia siksi, että voisin saavuttaa jotakin suurempaa. Tulen edelleenkin olemaan sama eristäytyvä hikky kuin ennenkin, sillä ihmissuhteiden ja menestyksen tavoittelu reaalimaailmassa on aina saanut minut voimaan pahoin. Sen sijaan olen ylpeä tästä blogista ja flodekirjasta. En siksi, että minä olen ne toimittanut, vaan siksi, että !kuvalaudan anot ovat yhdessä tuottaneet valtavan määrän hienoa (tai paskaa, miten lukija vain itse haluaa) sisältöä.

Blogi vaikenee huhtikuun alkaessa, mutta flodekulttuuri toivottavasti pysyy hengissä tai jopa piristyy. Kuviswiki ei tulee katoamaan mihinkään, vaikka resurssini sen päivittämiseen ovatkin hyvin rajalliset. Samoin kaikki kuviswiki.netin pienet alisivustot tulevat säilymään. Apurahoja ja joitakin floderien palkkoja lähetetään myös tulevaisuudessa rajatuissa määrin. trekit eivät ole kuolemassa, eikä varsinkaan flode ole kuolemassa.

Jopa jotain uutta on tekeillä: olen kirjoittanut lyriikat 20 uuteen Trickety Treckstersin kappaleeseen, ja niiden levytys on nyt työn alla (itse teen vain lyriikat enkä osallistu musisointiin). Nämä kappaleet tulevat olemaan erilaisia kuin aiemmin julkaistut kolme biisiä.

Blogin loppuminen antaa siis mielestäni mahdollisuuden uusien asioiden synnylle niin !kuvalaudan dokumentoinnissa kuin flodekulttuurinkin maailmassa.

Nähdään edelleen !kuvalaudalla!

trek11

5 kommenttia:

  1. Voi ei aivan kauheaa ;__;

    VastaaPoista
  2. Olen ok tämän kanssa. Blogia on ollut hienoa seurata, mutta yksi hienoimpia trekistön piirteitä on ollut juuri se että he tekevät autistin raivolla projektin ja sitten antavat sen valua historian hämäriin kuin ruudulta katoavat floderivit. Jotkut rakentavat monoliitteja, jotkut vain haluavat nähdä maailman palavan.

    VastaaPoista
  3. aprillensflodes menos tulee oleen kovis

    VastaaPoista