lauantai 4. helmikuuta 2012

Taiteellinen tammikuu


Flodevuosi 2012 on alkanut oikein mukavissa merkeissä. Tässä kuussa on nähty monia tuttuja flodelaatuja: normaalia boldattua tekstipalkkia, reverseboldia, gay.pl-sateenkaariflodea, asciita, ja suuria hienoja flodeart-teoksia joitakin mainitakseni. Tammikuu pääsee myös yli sadan blogimerkinnän kuukausien joukkoon, ei lainkaan huono saavutus kun otetaan huomioon se, että asiatekstejä on tässä kuussa ollut melko vähän ja bloggaus on painottunut raportointiin.

Tammikuussa on julkaistu /flode/n puolella useita !kuvis-aiheisia kuvia, mikä on tietenkin pelkästään hyvä asia. Floden lisäksi !kuvis tarvitsee muutakin sisältöä, ja mikäpä olisi kuvapainotteisessa lautakulttuurissa parempi tapa ilmentää meemejä ja anojen paskoja juttuja kuin kuvien laatiminen?

Tammikuun uutuutena on nähty trekkien logipalvelu, joka alkuhankaluuksien jälkeen onkin toiminut moitteettomasti. !kuviksella tammikuun teemoina muistettaneen ainakin juttutyttöobeesiot sekä tietysti presidentinvaalit. Enimmäkseen meno on kuitenkin ollut sitä !kuviksen tavanomaista sekoilua. Tyttövihaa ja raivokkaita flodepurkauksia on nähty entiseen malliin.

Vuoden 2012 varsinaiset flodemeemit antavat kuitenkin vielä odottaa itseään. Tietysti tällaisten syntyminen on hidas prosessi, eivätkä ne yleensä yhdessä kuukaudessa vakiinnuta asemaansa. Viime vuodelta muistetaan ainakin imetä silja imetä -flode sekä psykoosiflode ja sille tyypillinen värikombo. Viime vuosi oli myös isojen flodeart-teosten, mosaiikkiteosten sekä erilaisten postmodernien värisotkujen yleistymisen aikaa. ASCII-generaattoreilla tehdyt teokset jakoivat mielipiteitä. Yui-flodenkaan ei voi sanoa jääneen huomiotta, ja voisi sanoa, että animeitkuflode yleensäkin kehittyi omaksi tyylisuunnakseen 2011.

Mitkä ovat vuoden 2012 flodehitit ja hauskimmat tai ärsyttävimmät flodet? Mitä lausahduksia tänä vuonna toistetaan eniten ja millaisia kehitystä taideflodessa nähdään? Jäämme odottamaan vastauksia näihin kysymyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti