torstai 3. toukokuuta 2012

!kuvis-wiki

Suuri salaisuuteni, !kuvis-wiki, on paljastunut. Kirjoittelinkin jokin aika sitten, että työskentelen erään !kuvikseen liittyvän projektin parissa, ja nyt joku anoyde onnistuikin sen löytämään. Koska wiki oli tarkoitus julkistaa lähiaikoina, ei mitään vahinkoa ole tapahtunut. Pikemminkin on hyvä, että säästyn itse julkistamisen vaivalta.

!kuvis-wiki, kotikanavastamme kertova tietokirja ja meemipankki, on siis vapaasti anojen luettavissa osoitteessa kuviswiki.dy.fi tai 199.168.186.11/~satunnai/kuvisinfo/. Wikiä lukiessa on syytä huomioida seuraavat seikat:

1) KESKENERÄISYYS

!kuvis-wiki ei vielä ole lähelläkään valmista. Tietenkään mikään wiki ei oikeastaan koskaan ole valmis, mutta tämä on vasta karkea luonnos, johon kirjoitetut artikkelit ovat lähes kaikki vielä tynkiä ja eräänlaisia mallipohjia tuleville artikkeleille. Useimpia artikkeleja siis laajennetaan vielä reilusti.

Se, ettei jotakin tärkeääkin aihetta vielä ole wikissä, ei luonnollisestikaan tarkoita sitä, ettei sitä wikiin ilmestyisi. Olen tietyllä tapaa epäjärjestelmällinen ihminen, enkä ole lisännyt artikkeleja wikiin tärkeysjärjestyksessä. Vaikkapa taktiikat3-videon (jonnet ei muista) tai Hannin puuttuminen wikistä ei siis tarkoita, etten olisi näistä aiheista tietoinen.

Toisaalta varmasti löytyy monia aiheita, joista en tiedä mitään, tai jotka olen yksinkertaisesti vuosien saatossa unohtanut. Käyn !kuviksen vanhoja logeja läpi artikkelien aiheita poimien, mutta se ei automaattisesti johda täydelliseen !kuvis-wikiin, sillä aiempien vuosien logini ovat vaillinaiset, enkä ymmärrettävistä syistä muutenkaan lue niitä rivi riviltä.

Tästä huolimatta !kuvis-wiki on jo useiden kymmenien artikkelien paketti, josta todennäköisesti löytyy jotakin etäisesti kiinnostavaa ainakin uushomoille.

2) VIRHEET

Olen jonkin sortin flodeasiantuntija, mutta en !kuvis-asiantuntija. Jos wikissä on virheitä tai sieltä puuttuu jotakin, minkä haluat sinne ehdottamasti heti lisätä, voit ilmoittaa asiasta flodekanavalle tai muokata wikiä itse. Typojakin on varmasti paljon.

3) MUOKKAAMINEN

!kuvis-wikiä voivat muokata rekisteröityneet käyttäjät. Wikiä saa muokata vapaasti, kunhan noudattaa samaa tyyliä ja luokittelua, jota valmiissa artikkeleissa jo on käytetty. Olen kuitenkin aikamoinen autisti ja kielioppinatsi, joten uuden artikkelin luojan on syytä varautua tekstinsä muuttumiseen. Myöskään kunnianloukkauksen rajalla liikkuvaa materiaalia, jollaista vaikkapa meemi.infossa toisinaan on esiintynyt, ei !kuvis-wikissä suvaita. Kaikkiaan !kuvis-wiki on hieman asiallisempi ja huumorintajuttomampi kuin lautawikit yleensä, muttei kuitenkaan toivottavasti täysin puiseva tietokokoelma.

Kuten aikaisemmin mainitsin, otan mielelläni vastaan ehdotuksia lisäyksistä ja muutoksista wikiin flodekanavalla. Kaikki kritiikki on tervetullutta.

4) WIKIN IDEA

Wikin idea on tallentaa !kuviksen ilmiöitä, meemejä, sekä hyviä ja huonoja juttuja. Sen idea ei ole olla IP-haavi tai raivostuttaa anoja hitaalla latautumisellaan, vaikka jäljempää se tekeekin säännöllisesti kehnosta palveluntarjoajasta johtuen.

Se, että ylläpitäjä olen minä, johtuu lähinnä vain siitä, ettei kukaan muu moista wikiä ole vuosien mittaan tehnyt. En ole tähän työhön läheskään paras mahdollinen henkilö, mutta toivon !kuvis-wikin siitä huolimatta tulevaisuudessa tarjoavan kattavan tietopaketin kotikanavastamme.

Mukavia lukuhetkiä!

PS. Wiki saa toivottavasti joskus paremman logon ja fiksumman etusivun, mutta toistaiseksi mennään näillä eväillä.

2 kommenttia:

  1. Koska huono palveluntarjoaja. Ongelma on nyt korjattu. Tulevaisuudessa kannattaa kuitenkin varautua wikin takkuiluun aina silloin tällöin. Mahdollisesti vaihdan jossakin vaiheessa kunnon palveluntarjoajaan. Joka tapauksessa minulle on mysteeri, miksi Treksilän flodearkisto toimii käytännössä aina ongelmitta mutta samassa webhotellissa oleva wiki ei.

    VastaaPoista