sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Poste restante Loimaa


Trekistön vappuraha on todistetusti saapunut perille kohteeseensa, ja Wobotti voi nyt nauttia vaikkapa Mobil1-öljyn täyssynteettisistä ja höpöistä fiiliksistä.

Tämä oli ensimmäinen anonyymisti poste restantella perille toimitettu apuraha, ja tätä toimituskeinoa voidaan käyttää tulevaisuudessakin. Ongelmana on tietysti tästä huolimatta se vanha tuttu dilemma: anonyymejä floodaajia ei voida palkita, sillä on mahdotonta varmistaa, että oikea henkilö saisi rahan.

Ikävä tosiasia on, että on yksinkertaisesti mahdotonta todistaa väitettä, että on anonyyminä tehnyt vuosia töitä !kuviksen kulttuurin tai flodekulttuurin eteen. Tietyt flodekulttuurin legendat saisivat satasensa heti, mutta heitä ei voi jäljittää luotettavasti. Paljolti tämän takia palkintoraha menikin tällä kertaa Wobotille, joka on edes jossakin määrin useita anonyymejä yhdistävä ja hyödyttävä toimija.

Kysymykseen saattavat tulevaisuudessa tulla määräaikaiset, palkalliset taidefloodaajan pestit, joiden yhteydessä on flodeteosten tyypeistä ja ajankohdista ennalta sopimalla helppo osoittaa, kuka ne on tehnyt, ja näin toimittaa maksu poste restantella oikealle henkilölle. Luonnollisesti tämä vaatii ensin anonyymiä kommunikointia minun ja palkatun floodaajan välillä vaikkapa sähköpostise.

Taidefloodaajien palkkaaminenkin on toki kyseenalaista. Se rikkoo jossakin määrin sitä hienoa flodea nautinnon ja floden kauneuden vuoksi -periaatetta, johon flodekulttuuri suuressa määrin perustuu. Myöskään sopivien taidefloodaajien valitseminen anonyymien joukosta ei olisi ihan yksinkertainen tehtävä.

Joka tapauksessa nyt on päästy edes hiukan lähemmäksi apurahan myöntämistä anonyymeille henkilöille. Sinänsä prosessi on apurahan saajan luotettavan yksilöinnin jälkeen varsin yksinkertainen. Lähetän itse kirjeitä varsin satunnaisista kaupungeista, usein kuriirini välityksellä. Esimerkiksi kuvalautalaiselle lähtenyt kirje oli leimattu Rovaniemellä, Wookille mennyt kirje puolestaan Kuopiossa. Kirjeen vastaanottaja taas voi poste restanten tapauksessa hakea kirjeen milloin tahansa kolmen viikon aikana sen saapumisesta sovittuun postikonttoriin tai käyttää avustajaa kirjeen noutamisessa. Kuumottelua tuskin silti voi välttää, mutta se on joka tapauksessa anon kohtalo.

Seuraavan apurahan vuoksi kuumotellaan juhannuksena.

1 kommentti: