torstai 8. syyskuuta 2011

Aivan ihana ja mukava autismi



!kuvalauta jatkaa vanhaa tuttua rataansa, eikä muutama autisti saa kanavaa raiteiltaan. Toisin on !kuviksen pienien sisarusten laita. Monien mielestä ne ovat jo suurelta osin tuhoon tuomittuja. Tällä hetkellä syynä tähän on pitkälti ns. yui-autisti, joka uskomattomalla sinnikkyydellä jaksaa syytää kanavalle "yui: kertakaikkiaan aivan ihana ja mukava tyttö" -tyylisiä laineja miltei ympäri vuorokauden.

Huomionarvoinen seikka on, että ajoittaisia flodepurkauksia lukuun ottamatta tämä yui-flode on äärimmäisen hidasta, nopeudeltaan jopa alle yksi rivi tunnissa. Silti (tai oikeastaan juuri siksi) se saa passiivisilla kanavilla anot raivoihinsa. Kun clientti nimittäin ilmoittaa, että kanavalla on puhuttu, vaihtaa ano ikkunaa vaikkapa avaruuskulttuurihenkisen keskustelun toivossa, vain huomatakseen, että yui-autisti on taas ulissut hätäänsä kanavalle.

Autismia vai botti, siinä kysymys, johon on anonyymikanavalla vaikea saada vastausta. Botin viestit kun on helppo satunnaistaa siten, ettei niitä syydetä kanavalle säännöllisesti. Aitoutta lisää se, jos botin laittaa välillä pitämään pitkiäkin taukoja ja välillä floodaamaan innokkaammin. "Yui-hintti" kuitenkin usein puhelee kanavalla, joten aivan botin varassa homma ei tietenkään ole. Jos kaikki flode on tosiaan manuaalista, olen jopa minä saattanut kohdata voittajani autismin alalla.

!hikikomorit on surullista katseltavaa, kuten tämän kirjoituksen ylimmästä kuvasta voi havaita. !avaruuskulttuuri ei ole paljoa parempi. Azusanyymin kakkaa, ehkä jokin lyhyt ragen täyttämä väittely, emoaluksen viestitystä, ja ennen kaikkea yui-paskaa niin kauas kuin silmä siintää. Välissä voi olla pari riviä niitä universaaleja totuuksia, joiden takia kanava on perustettu, mutta se on melko laiha lohtu.

Yleensä olen aina ollut sillä kannalla, että "!x oli ennen hyvä" on wanhahomojen tippa silmässä vuodattamaa nostalgista paskaa, jolle ei löydy todellisia perusteita. !kuvalaudan tapauksessa olen edelleen sitä mieltä, että kanava on jotakuinkin säilyttänyt tasonsa. Pikkusisarusten osalta ei voi sanoa samaa, jos vähänkin selaa logeja. !hikikomorit ja !avaruuskulttuuri ovat tällä hetkellä kuolemaantuomittuja, jotka enää yllättäen esiinputkahtava hyvä keskustelu voi pelastaa. !kuvisanimen tilanne taas on erikoisempi: ajoittaista keskusteluakin käydään toisinaan, mutta pitkälti yli 95% tekstistä on syöpää. Tällä kanavalla on jopa tohtoreita, jotka voisivat syövän parantaa, mutta hullun tiedemiehen kiilto silmissään he tyytyvät katselemaan hykerrellen vierestä, miten kanava vetää viimeisiä henkäyksiään.

Ehkei tilanne kuitenkaan ole ihan näin epätoivoinen. Kaikki on nimittäin kiinni myös anojen paskansietokyvystä sekä siitä, kuinka vakavasti asiat otetaan. Niin kauan kun anot pysyvät !kuvalaudan pikkusisarten tukena, niitä ei voi sanoa kuolleiksi, vaikka syöpä niitä runteleekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti