tiistai 6. syyskuuta 2011

Eloisa elokuu


!kuvalauta on yllätyksellinen kanava. Kukapa olisi osannut arvata, että floden kannalta säälittävän hiljaisissa merkeissä alkaneesta elokuusta kehittyisi flodekulttuurin ja koko !kuvalaudan kannalta yksi ehdottomasti kanavan historian merkittävimmistä aikakausista.

Elokuu sisälsi lähes kaikkea, mitä kuvitella voi. Kuukauden ensimmäinen kolmannes oli vielä rauhallinen, mutta sitten alkoikin tapahtua nopeaan tahtiin. Nähtiin muutama isompi flode. Tyttöjen erioikeudet raivostuttivat anoja. Bottejakin vilauteltiin sodankäynnin välineenä. Tilanne anojen ja ylläpidon välillä kiristyi jossakin määrin. Nähtiin monia selittämättömiä moderointiratkaisuja, ja modet o homoi -mentaliteetti nosti taas päätään. Neljäntenätoista päivänä moni oli jo valmis julistamaan !kuvalaudan kuolleeksi.

Mutta tällöin ylläpito vetikin viimeisen ässän hihastaan: Wobotti, tuo kanavalla jo jonkin aikaa pyörinyt mystinen botti, otettiin virallisesti käyttöön. Uusi janitorointisysteemi sisäänajettiin, mikä muutti jossakin määrin kanavan luonnetta ja herätti kiivasta keskustelua. Jonkun mielestä Wobotti oli kanavan pelastus, jonkun mielestä taas !kuviksen lopullinen tappaja.

Flode ei kadonnut mihinkään botin myötä, vaikka sen luonne muuttuikin pätkittäisemmäksi. Wobotti oli jo itsessään mullistava asia flodekulttuurin kannalta, mutta tähän eivät yllätykset suinkaan loppuneet. Kahdeksantenatoista päivänä elokuuta hyödynsin Wobotissa ollutta aukkoa ja "valtasin" !kuvalaudan, mutta luovutin opit saman tien takaisin modeille. Tästä seurasi monta mielenkiintoista asiaa. Ensinnäkin nyt oltiin lähes varmoja, että olen mode. Toiseksi päätin nimihomouttaa itseni, sillä yksi hostini oli nyt joka tapauksessa kaikkien nähtävillä (tästä taas seurasi pari oikein kiintoisaa privakeskustelua, mutta sen onkin jo toinen tarina). Kolmanneksi päätin (21. päivä) perustaa anonyymin flodekanavan, mikä olikin oikein hyvä ratkaisu, sillä kanavalla on tähän mennessä nähty jo oikein mielenkiintoista flodea.

So far so good, mutta entäpä itse flode? Kuten sanottu, flodea on nähty jos jonkinlaista, tämän osoittaa jo ylläoleva kollaasikin. Valtava määrä blogimerkintöjä (193) kertoo taas omaa kieltään floden määrästä. On nähty täyttä paskaa, tietysti sitä parinteistä muotoiltua perusflodea, jota tämä blogi on täynnä, perusfloden tason ylittävää taitellista flodea ja lopuksi vielä niitä todellisia helmiä, joita jokainen flodekulttuurin edustaja rakastaa. Erityisesti ASCII sekä flodekanavan taidokkaat ja isot väri- ja palkkiteokset ovat ilahduttaneet minua kovasti.

Jos elokuu ei saanut itse kunkin flodeveteraanin tunteita heittelehtimään eri suuntiin, niin en tiedä, mikä sitten saisi. Itselleni jäi elokuusta oikein positiivinen fiilis. Toki floodaajat voisivat flodeta yhdessä vielä enemmän ja inspiraatio voisi aina olla parempaa, mutta turha näiden asioiden perään on jäädä liiaksi itkemään. Flodekulttuurilla on ollut viime aikoina paljon tarjottavaa, joten annetaan floden virrata ja nautitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti