lauantai 21. heinäkuuta 2012

Floderipuli



"IRCPaint-ribalista" kuulee usein valitusta, tavallisesti jopa suuremmalla todennäköisyydellä kuin hutaistusta paskaflodesta. Näin on siitäkin huolimatta, että paskimmankin IRCPaint-ribalin tekeminen vaatii usein selkeästi suurempaa panostusta kuin muotoilematon tai hiukan muotoiltu paskaflode. Joko itku IRCPaint-ribalista johtuu siitä, että paskaflode on liian paskaa edes kommentoitavaksi, tai sitten siitä, että IRCPaintin käyttö floden taiteiluun on Muistiolla tai suoraan IRCiin floodaamiseen verrattuna kuolemansynti.

Ei siinä mitään, minäkin arvostan toki suoraan IRCiin floodaavia ja tällä tavoin hienoja teoksia tekeviä artisteja valtavasti. Jos kuitenkin tekisin sata teosta, joista 50 olisi väännetty IRCPaintilla ja 50 tehty suoraan IRCiin ensin hyvin suunnitellen, kukaan ei osaisi kertoa tarkalleen, mitkä näistä on tehty IRCPaintilla. Toki jotkut hutaistua paskataidetta edustavat, yleensä kirjoitusta sisältävät teokset huomaa heti hyvin todennäköisesti IRCPaintilla tehdyiksi, mutta aina ero ei ole selvä.

Flodessa on muitakin ulottuvuuksia kuin siihen käytetty aika, ja samoin siinä on muitakin ulottuvuuksia kuin se, miten taiteellista tai kivannäköistä se on katsojan mielestä. Jos mietin vaikkapa blogiin ottamiani flodeja, en sanoisi lähimainkaan kaikkia niistä itseäni miellyttäviksi. Kaiken floden ei kuitenkaan ole tarkoituskaan miellyttää, eikä sen tästä huolimatta tarvitse olla häiritsevääkään. Joskus pieni inspiraatio voi iskeä ilman, että edes odottaa muiden kehuvan kyseistä teosta.

Muun muassa näiden pienien, tekijälleen iloa tuottavien inspiraation hetkien takia bloggaan toisinaan täyttä paskaakin. Ja jos kaipaan omasta mielestäni parempaa flodea, miksen laatisi sitä itse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti