sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Diktaattorin vallan varjossa, osa 1/3



Olipa kerran kolme 2D-tyttöä. Näiden jakorasioiden - tai ihanien pikku söpöläisten, ihan näkövinkkelistä riippuen - nimet olivat Azusa, Mugi ja Nagisa. Olipa myös kolme sekopäätä (tai sivistynyttä nuoriin fiktiivisiin tyttöihin kiintynyttä herrasmiestä, kuinka vain), jotka viettivät aikaansa !hikikomorit-nimisellä anonyymikanavalla, ja obsessoivat noita kolmea tyttöä.

Koittipa sitten toukokokuussa 2010* sellainen hetki, että nuo kolme anoa alkoivat kiistellä siitä, kenen waifu on ihanin ja söpöin ja kuka tyttösistä ansaitsee eniten huomiota. Kävipä obsessointi jopa niin hurjaksi, että !hikikomorit-kanavan topiciin alettiin pakottaa kyseisten tyttösten nimiä. Ensin yksitellen tyyliin "Nagisa Lifestyle Channel" ja myöhemmin kompromissinomaisesti tyyliin "Azusa ;_; Mugi ;_; Nagisa ;_; + Hikikomori lifestyle channel". Sodan siemenet itivät kuitenkin jo kanavalla vahvoina: animetyttöihin ihastumattomat hikikomorit halusivat pakottaa topicin takaisin vanhaan muotoon "Hikikomori Lifestyle Channel".

Taistelut jatkuivat, ja vaikka Nagisaa ja Mugia obsessoivat nyymit jo vetäytyivät taustalle, oli Azusanyymiksi itseään kutsuvan anon päässä ilmeisesti napsahtanut paljon pahemmin. Hän nimittäin jatkoi epätoivoista topicinpakotustaan, ja hankki tai koodasi lopulta botin, joka piti kanavan topicin hänen haluamassaan muodossa. Tästäkös alkoi parkuna hikkyjen keskuudessa. Silmitön, pikimusta viha peitti kanavan. Tuon mustan toukokuun puolessavälissä saattoi suurin osa päivästä koostua pelkästä topicinrunkkauksesta. Pahimmillaan kanavalla oli kaksi bottia, jotka vaihtoivat topicia automaattisesti edestakaisin. Käsite "topic wars" oli syntynyt.

Tällaiset anonyymin IRC-maailman häiriöt, ovat ne sitten suuria tai pieniä, kuitenkin loppuvat aina aikanaan yhtä nopeasti kuin alkavatkin. Niin kävi nytkin, ja kesän saapuessa azusanyymille tuli ilmeisesti muuta tekemistä kuin topicinrunkkaus. Valitettavasti jotkut häiriöt ovat kuitenkin luonteeltaan myös toistuvia. Azusanyymin mielenhäiriö lukeutui tähän ilmiöryhmään.

Huhtikuussa 2011 sama meno alkoi nimittäin uudestaan. Tällä kertaa Azusanyymin pääteemana ei tosin ollutkaan Azusa, vaan homostelu. Azusanyymi laittoi bottinsa tulille, julistautui kanavan valtiaaksi, ja antoi kuninkaallisen määräyksen, että !hikikomorit-kanavasta tehdään pelkästään homoille suunnattu kanava. !hikikomorit-kanavalla, kuten !kuvisanimellakin, on toki aina jonkinlainen homostelu elänyt vahvana, mutta tällä kertaa mopo näytti lähtevän täysin käsistä.

Vahva homostelufiilis otti itse asiassa tuulta alleen jo keväällä 2010, kun hikkyt järjestelivät ikuisuusprojektinaan bj-miittiä. Azusanyymi oli alkuperäisten järjestelijöiden joukossa (ellei varsinainen idean alkuunpanija), ja bj-miitti on tärkeä osa !hikikomoeit-kanavan nykyistä topicia. Pikku Azusan obsessoijasta oli tullut rautaisin diktaattorin ottein hallitseva heterofoobikko.

Azusanyymi laajensi valtakuntaansa !avaruuskulttuuri-kanavalle, jonka topic on sekin tällä hetkellä botin tiukassa valvonnassa. !kuvisanimella topicin vaihto ei onnistu, mutta homosankarimme on siitä huolimatta julistautunut animekanavankin herraksi ja vaatinut sitä tunnustamaan mahtinsa.

Aika näyttää, mitä tästä sodasta tulee, ja kuinka kauan saavutuksistaan ylpeä kenraali Azusanyymi aikoo hallita valtaamiaan virtuaaliläänejä. Laajeneeko sota ehkä vielä !kuvalaudalle? Kokonaisuudessaan tämä farssi on mielestäni sekä surullinen että huvittava. Se kertoo, että monilla anoydeillä on jokin pahasti hätänä.



* Kiitän trek yhdeksää ja hämeenlinnatrekkiä useiden tähän juttuun liittyvien faktojen ja logien toimittamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti