maanantai 30. toukokuuta 2011

Diktaattorin vallan varjossa, osa 2/3

Kuka on Azusanyymi? Anonyymissä IRC-ympäristössä, jossa anonyymi on legioona ja profilointi loppujen lopuksi melko haastavaa, tämä kysymys on melko absurdi. Tiettyjä havaintoja voimme kuitenkin tehdä, kunhan pidämme mielessä johtopäätöstemme väistämättömän virhemarginaalin.

Azusanyymi on yksi !hikikomorit-kanavan noin kolmestakymmenestä anosta. Itse asiassa hänellä, kuten tiettävästi monella muullakin hikkykanavan anolla, on todennäköisesti kanavalla useampi clientti, mikä helpottaa profilointia entisestään. Trekistön profilointikeskuksen mukaan Azusanyymi on sama Azusanyymi, joka riehui hikkykanavalla jo vuosi sitten. Tämä on sekä tekstianalyysin että muun käytöksen perusteella uskottavaa.

!avaruuskulttuuri-kanavalla eräs sherlokki jo päätteli, että koska Azusanyymi kirjoittaa isolla, hän on joko Alfons tai Sieni. Koska Sieni ei floodaisi, kyseessä on Alfons. Niin, mistäs sitä tietää. Anonyymikanavilla kuitenkin trollit trollaavat trolleja, ja trollatut trollaavat takaisin. Tällaisessa ympäristössä on hankala suorittaa analyysiä.

Azusanyymi, kuten moni muukin häirikkö, ei ole idiootti. Hän on ehkä mielenvikainen, mutta se ei sulje pois jonkinasteista älykkyyttä. On todennäköistä, että kyseessä on tietotekniikkaan suuntautunut korkeakouluopiskelija. Ei ole vaikea vaihdella kirjoitustyyliään, ja näin monet edes hiukan verbaalisesti kyvykkäät häiriköt toisinaan tekevät (minä itse mukaan luettuna). Sen sijaan on vaikeampi tuosta vain vaihtaa koko käyttämänsä sanavarasto ja ilmausvalikoima täysin uudeksi, tällainen saavutus vaatisi jo poikkeuksellisia lahjoja. Ei myöskään ole mahdollista esittää kielellisesti lahjakkaampaa kuin oikeasti on, ellei pastea lainejaan jostakin. Azusanyymin tapauksessa myös häntä feikkaavat anot on usein melko helppo karsia joukosta.

Azusanyymi on itseään sujuvasti ilmaiseva, mutta psykoosin iskiessä lapsen tasolle alentuva epästabiili personallisuus. Boteilla leikkiminen ja mielenvikaisuus muodostavat vaarallisen yhdistelmän. Analyysimme perusteella on todennäköistä, että Azusanyymin botti on hänen clientistään erillinen ohjelma (ei saman yhteyden skripti). Tämä sama botti valvoo sekä !avaruuskulttuuri- että hikikomorit-kanavien topiceja.

Onko Azusanyymi tamperelainen? Näin on väitetty, mutta tässä sotketaan hänet mahdollisesti !hikimorit-kanavan anolutkaan (mikontalon hikky), joka profiloinnin perusteella on selvästi Azusanyymistä erillinen henkilö. Paikkakuntaa on varhaista lähteä arvailemaan tässä vaiheessa, ja mitä sen tietämisestä lopulta hyödyttäisiin? Ylipäänsä opittomat anokanavat ovat täydellisen haavoittuvia kenen tahansa hyökkääjän iskuille, jos häirikkö tuntee edes ylänuolienterin salat. Ainoa asia, minkä hostillakaan voisi tehdä, on bänniminen !kuvalaudalta.

Sen sijaan Azusanyymi kertoo elämänsä ongelmista välillä kohtalaisen avoimesti. On todennäköistä, että hän on kiusattu ja syrjäytynyt henkilö, joka hakee hyväksyntää ja kunnioitusta virtuaalimaailman pienistä ympyröistä, kun sitä ei muualta voi saada. Silti hän on tässäkin yhteydessä joutunut pettymään, ja häntä kohtaan suunnatut loukkaukset nostattavat usein ragen. Toki anojen ragekohtaukset ovat usein enemmän tai vähemmän näyteltyjä, mutta näytellyssäkin sekoamisessa piilee usein totuuden siemen. Sekin on loppujen lopuksi tietynlainen reaktio, ja vaikka sekoaja nauraisikin hänen kohtauksensa todesta ottaville anoille, on hänen riemunsa takana lopulta vain piilevää katkeruutta ja vihaa.

Jos Azusanyymi ei psykoosinsa kourissa tee jotakin täydellistä munausta, häntä ei koskaan saada kiinni, sillä vain täydellinen amatööri ylipäänsä voi jäädä kiinni +a-kanavien häiriköinnistä ilman ulkopuolisten tahojen puuttumista asiaan. Huomiotta jättäminen on paras ase, mikä anoilla on käytössään. Se tehoaa huomionhakuisiin sekopäihin, jollainen Azusanyymi eittämättä on.

2 kommenttia:

  1. muuten hyvä hei mut käytät väärin tota psykoosi termii

    VastaaPoista
  2. Olet oikeassa siinä, että termiä on käytetty ehkä vähän hämäävästi tarkoittamaan jonkinlaista kohtausta.

    Azusanyymi kuitenkin on välillä hyvin todellisuudesta vieraantunut, eräänlaisen "flodepsykoosin kourissa", meistä trekeistä käytettyä ilmausta lainatakseni.

    VastaaPoista