tiistai 31. toukokuuta 2011

Diktaattorin vallan varjossa, osa 3/3

Oli kyse sitten taideflodesta, moderoinnin vastustusflodesta, paskaflodesta tai mistä tahansa floden muodosta, on aina mielenkiintoista seurata anoyleisön reaktioita. Jonkintasoinen viha on lähes aina väistämätöntä. Näin on erityisesti, jos vihaaja on uushomo, joka ei tajua, että valtaosassa tapauksista flode vain yltyy, kun sen huomioi. Toki joku saattaa myös vittuilla floodaajalle valaakseen tahallaan öljyä liekkeihin.

Joka tapauksessa tapaus Azusanyymi on mainio case study myös reaktioiden suhteen. On ollut hauska seurata esimerkiksi hikkyjen ja kadettien reaktioiden eroja. Kuten olettaa saattaa, hikkyjen reaktio oli voimakkaampi. Ehkä on luontaista hikkylle, että hänen on saatava purkaa vihansa johonkin, ja vastarinta topicfloodarin hyökkäystä vastaan on yksi mainio mahdollisuus tähän. Hikky ei pahemmin kantaansa perustele, vaan käy vihantäyteiseen taisteluun. Huvittuneena olen seurannut, miten vihaajat ja Azusanyymi rageavat toisilleen siitä huolimatta, että se on mihinkään johtamatonta ja turhaa rähinöintiä.

Toki hikkykanavalla ja muillakin anokanavilla usein käydään väittelyjä, jossa kummallakin osapuolella näyttää olevan omat sääntönsä, ja usein kumpikin julistautuu voittajaksi. Jälleen nousee siis esiin tarve olla paras edes surkealla anokanavalla, kun ei siihen reaalimaailmassa pysty. Azusanyymillä tämä tarve on erityisen vahva, joten ei ihme, että hänet on helppo provosoida jatkuviin hedelmättömiin riitoihin. Hikkykanava on lopulta jälleen rauhottunut, kun suurimmat höyryt on päästetty pihalle ja on vihdoin ymmärretty, että ei topic siitä muuksi muutu.

Avaruuskulttuurilla taas suhtauduttiin asiaan alusta asti rauhallisemmin, vaikka runsaasti vastarintaa ilmenikin. Aikuinen suhtautuminen ilmeni mm. Azusanyymin huomiotta jättämisenä ja välillä yrityksinä tarjota tälle apua universaalin rakkauden hengessä. Anteeksiantamus ja sääli purevat paremmin kuin viha ja rage, ja tämä on !ak:lla sisäistetty hienosti. Toisaalta avaruuskulttuurillakin majailee anoja, joilla on ainainen tarve voittaa, ja omalle voitolle etsitäänkin mitä mielikuvituksellisimpia perusteita. Avun tarjoamisen ohella Azusanyymiä on yritetty saada pysähtymään "avaruuskulttuurin sotkeminen = not cool" -tyylisillä argumenteilla. Olen asiasta täysin samaa mieltä (itselleni !ak on neljästä anokanavasta tunnelmaltaan numero yksi), mutta häirikköä ei tällä argumentilla pysäytetä. Tyypillinen floodaaja tekee juuri sitä, mikä ei muiden mielestä ole coolia.

Maanisdepressiivinen Azusanyymi juttelee välillä iloisesti muiden anojen kanssa, varsinkin kun puhutaan homoilusta, johon hän itse olisi osallisena. Muiden huomio kun on kerrassaan mukavaa. Toisinaan taas ragettaa niin valtavasti, että maailma mustenee ihan täysin, ja tällöin täytyy heijastaa omaa sielunmaisemaa kanavalle armottomalla flodella. Azusanyymin uusin villitys onkin ollut !ak:lle laitettu botti, joka syytää kanavalle siellä jo puhuttuja rivejä. Tämä lienee tehokkaimpia mahdollisia tapoja pilata kanavan keskustelu helposti, mutta vaikeuttaa myös huomion saamista.

Häirikköfloodaaja ampuu aina itseään jalkaan, suuntaa hyökkäyksensä sitten mihin hyvänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti