keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

brasgw-haarukka


Vaikka bouncerit ovat viime vuosina yleistyneet, floodataan kuvalaudalla edelleen usein suoraan palveluntarjoajan hostista. Hyvin usein flode tulee Soneran hosteista, jotka ovat haarukoijalle siinä mielessä mukavia, että niitä voi usein lähteä ikävän lukujen arvailun sijaan haarukoimaan kaupungin perusteella.

Tyypillinen Soneran hosti on muotoa dsl-trebrasgw1-fe23fb00-170.dhcp.inet.fi. Ennen mystistä brasgw-osaa on kolmikirjaiminen kaupunkitunnus*, jonka perusteella Sonera-floderin haarukointi usein on helppo aloittaa. Seuraavassa listassa on lueteltu yleisimmät kaupunkitunnukset:

esp Espoo
hki Helsinki
hml Hämeenlinna
hvk Hyvinkää
jkl Jyväskylä
jns Joensuu
kpo Kuopio
ktk Kotka
kvl Kouvola
lht Lahti
lpr Lappeenranta
mli Mikkeli
olu Oulu
pri Pori
prv Porvoo
roi Rovaniemi
sjk Seinäjoki
tku Turku
tre Tampere
vnt Vantaa
vsa Vaasa

Tämä lista ei ole täysin kattava, mutta muut tunnukset ovat hyvin harvinaisia. brasgw-osion jälkeen paikkakuntahostissa on tavallisesti jokin luku. Ilmeisesti pienillä kaupungeilla se on lähes aina 1 tai 2, Helsingillä taas numerot juoksevat ainakin vitoseen asti.

Aina Sonera-hosti ei toki sisällä paikkatunnuksiin liittyvää brasgw-taikasanaa. Tällöin haarukoijan kannattaa kokeilla merkkijonoja gprs ja cable, sillä Soneralla on myös gprs-prointernet-fe986a00-131.dhcp.inet.fi ja cable-lpr1-ffe9de00-95.dhcp.inet.fi -tyyppisiä hosteja. Huomionarvoista tosin on, että myös cable-hosteihin liittyy (usein) paikkakuntatunnus. Lisäksi Soneran hosteissa toki on muitakin erikoisuuksia, kuten HOAS:n asunnoissa käytössä olevan HOASnetin hostit, jotka (tavallisesti) ovat muotoa hoasnet-ff1fdd00-115.dhcp.inet.fi.

Käytännössä kaikissa Soneran hosteissa näyttää olevan heksadesimaaliosio, joka alkaa lähes aina kirjaimilla ff tai fe ja päättyy 00. Tämän osion keskimmäisiä merkkejä tai sen jälkeistä lukua arpomalla saa flodeejan yhä pahemmin nalkkiin.

Koska haarukointi ei ole herkkua, eivätkä floodaajat usein paljasta koko hostiaan helposti, on tärkeä tietää, mitä haarukoidessa kannattaa yrittää. Soneran hosteissa floodaajan rajaaminen tiettyyn joukkoon on onneksi paljon helpompaa kuin monien muiden palveluntarjoajien tapauksessa.


* On tunnettu tosiasia, ettei Soneran hostien kaupunkitunnus takaa fyysistä sijaintia. Pienillä kaupungeilla ei välttämättä ole omaa tunnusta ollenkaan. Suurempienkin kaupunkien tunnukset, kuten hkibrasgw ja espbrasgw saattavat toisinaan hostissa vaihdella keskenään, vaikkei koneen sijainti vaihtuisi. Tästä huolimatta nämä tunnukset ovat haarukointiin oivallinen työkalu.

2 kommenttia:

  1. Kenen puolella sä oikein olet häh??

    T. Flode Hirvi

    VastaaPoista
  2. En ainakaan niiden puolella, jotka floodaavat kanavaa häiriköintimielessä. Sitä paitsi tällaiset tiedot toimivat aina kahteen suuntaan: floodaaja voi hyödyntää niitä haarukan kiertämiseen.

    VastaaPoista