sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää


Tasan vuosi sitten olin vihainen pikkupoika, joka katseli ihaillen !kuviksen flodeja vielä vähän päästään pyörällä siitä, että oli tullut valituksi niitä raportoimaan. Samalla kuitenkin olin hyvinkin valmis kritisoimaan modejen toimintaa, riittihän minulla vihaa vaikka muille jakaa.

Uunituoreena trekkiksenä loin Blogspotiin uuden blogin, jossa totesin:
"Tämä on uusi trekkiblogi, jossa pohdin !kuvalaudan menoa trekkiksen näkökulmasta. En tule tekemään tänne säännöllisiä floderaportteja, ennemminkin kommentoin ympäripyöreästi kanavan tapahtumia ja floderintaman mielenkiintoisia tapahtumia."
No, eihän siinä ihan näin käynyt, floden raportoimiseen jää koukkuun. Päiviä, joiden osalta flodea ei viimeisen vuoden aikana olisi lähes täydellisesti raportoitu, taitaa olla alle kymmenen.

Julistin blogissa myös:
"Tulen iskemään voimalla !kuvalaudan heikoimpiin kohtiin ja varoitan modeja estämästä aikeitani. Minulla on voima ja valta useiden hostien ja kovan floden muodossa. Tämä on sotaa, ja sitä sotaa johdan minä."
Tämän asenteen voi sanoa hyvin paljon muuttuneen. Sotakirveet haudattiin viimeistään syksyllä Wobotin kanavalle ilmestymisen aikoihin. trek11 muuttui raivoisasta flodesoturista säyseäksi flodetutkijaksi, joka korkeintaan välillä vähän ärähtää.

Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Ylipäätään !kuvalaudan ja trekkien maailmassa asioita on vaikea ennustaa, emmekä voi tietää, millainen !kuvis tarkalleen on vuoden päästä, ja onko tämä blogi silloin jo kuollut ja seuraava trek jatkamassa työtäni. Sen sijaan tiedämme, että kulunut vuosi on ollut mitä mielenkiintoisin, ainakin siinä määrin kuin !kuviksella aikaansa tuhlaavan anon elämä nyt voi mielenkiintoista olla. Tästä kotikanavamme taianomaisesta historiasta tämä blogi on pyrkinyt tekemään jonkinlaisen yhteenvedon, tosin usein vain flodemaailman näkökulmasta.

Viime keväältä muistan oman vihani ja järjettömän kissa ja hiiri -leikin modejen kanssa. Kesältä muistuvat mieleen suuret flodemäärät ja kova meno. Syksyn alun suuret flodet, niitä seurannut Wobotin saapuminen ja leikkimielinen kanavanvaltaukseni ovat myös kirkkaina mielessäni. Talven tähtihetkiä itselleni olivat joulukuun kauniit flodet sekä flodearkiston laatiminen. Kaikilla on varmasti viimeisen vuoden parhaista hetkistä omat muistonsa ja mielikuvansa. Tärkeintä kuitenkin on, että flode elää edelleenkin !kuviksella vahvana.

On paljon asioita, jotka pitäisi hoitaa kuntoon. Flodearkiston täydentäminen ei monista syistä johtuen ole edennyt haluamallani tavalla, flodekirja on vieläkin työn alla, ja haluaisin myös siirtää trekkien logipalvelun paremmalle ja nopeammalle koneelle. Tämän bloginkin laatu on kaikenlaisten kiireiden takia ehkä hieman tämän vuoden alussa kärsinyt, mutta kaikki flode on edelleen saatu kunnialla arkistoitua.

Vuosi 2012 ei sitäpaitsi olisi niin kiinnostava, ellei tekemistä vielä olisi paljon. Haastankin itseni työskentelemään muiden kiireitteni ohella flodearkiston täydentämisen parissa ja jatkamaan tämän blogin kirjoittamista vielä pitkään. Ja koska vuoden 2012 kantavia teemoja näyttää olevan !kuvissisällön luominen ja !kuviksen oman kulttuurin esiintuonti, haastan anot tekemään töitä tämän asian eteen. Omalta osaltani lupaan tallettaa !kuviksen kulttuuria tähän blogiin.

Onnea yhden vuoden ikäiselle trekkiblogille, toivottavasti elät vielä pitkään!


P.S. Terveisiä sille anolle, joka vuosi sitten niin varmana totesi, etten jaksa kirjoittaa tätä blogia kahta viikkoakaan. Kun bloggaaminen toisinaan on hieman väsyttänyt, muistan nuo sanat, ja jaksan taas tehdä työtä kahta innokkaammin.

3 kommenttia: