lauantai 30. kesäkuuta 2012

Paskaa floodausta ja kivaa flodea



!kuvalaudan omalaatuisesta flodekulttuurista kertoo jo se, että meillä on floodaukselle täysin vakiintunut oma termi: flode. Se on vakiintunut jopa siinä määrin, että sanan "floodaaminen" käyttöä pidetään jopa hiukan kummallisena. Flode ei ole vain floodaajien termi, vaan jopa flodenvihaajien käytössä oleva sana. Harva muistaa enää syksyä 2008, jolloin flode-sanalle vielä naureskeltiin.

Floden popularisoinnin ja markkinoinnin kannalta "flode" on vallan mainio juttu. Voimme tietyllä tavalla tehdä pesäeron paheksuttuun floodaamiseen, joka jälleen IRC-gallerian floodauseston myötä on saavuttanut yleisön tietoisuuden.

Floodauksen sijasta flodekulttuurin valttina voi olla nimen omaan flode, jonka esittely sitä tuntemattomille on hyvä aloittaa Kiasman seinille sopivista postmoderneista tilkkutäkkiteoksista siirtyen sitten hiljalleen muunkinlaisen floden maailmaan. Ikävää on vain se, etteivät useimmat nykypäivän viestintämuodot tue flodelle niin tyypillisiä muotoiluja ja värejä yhtä helposti kuin IRC.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti