tiistai 27. joulukuuta 2011

Mietelmiä flodesta 1


Jouluyönä minä ja eräs wanhahomo kävimme erittäin mielenkiintoisen keskustelun. Referoinkin tässä pienessä artikkelisarjassa muutamia juttutuokion herättämiä sekalaisia ajatuksia.

Puhuimme muun muassa tähän blogiin pääsyllä ylpeilevistä flodereista ja näiden henkilöiden flodejen sensuroinnista. Tämä on sinänsä hauska ajatus, mutta myös vaikea temppu floden muuttuvuuden sekä blogin ja flodekulttuurin vahvan symbioosin takia.

Flodejen eriarvoistaminen suuressa määrin on vaarallista, sillä silloin tekisin juuri sitä mitä pyrin välttämään: ottaisin ohjaksista kiinni ja potkaisisin flodekulttuuria tiettyyn suuntaan. "Flodetaan punaisella koska trek ei ota muunvärisiä flodeja blogiinsa" tai "flodetaan kommunistiflodea koska trek ei tykkää muista puolueista" eivät ole kovinkaan mukavia visioita.

Parempi suodatin onkin - kuten aiemmin olen todennut - oma laiskuuteni. Jos tekisin viikon blogimerkinnät vasta viikon lopussa, huomionhakuisuus todennäköisesti vähenisi. Toisaalta joka päivä päivittyvä blogi on sinänsä ihan kiva idea, kunhan sinne ei vain pyrittäisi väkisin. Vaihtelevia käytäntöjä tämän suhteen saatetaan testata seuraavana vuonna.

Blogiin haluava pääsee kyllä minkä tahansa suodattimen ohi jos haluaa, eikä "hyvästä flodesta" ole yhtenäistä käsitystä. Olisi myös toisaalta vaarallista lähteä karsimaan joukosta tiettyjen henkilöiden flodeja, vaikka ne tunnistaisinkin, se antaisi tavallaan kanavasta vääristyneen kuvan. Tästä huolimatta aivan selvä paska ja liiallinen flode karsiutuu pois jatkossakin. Täytyyhän välillä herättää vähän pahennustakin.

Silti on huomattava, että myös blogiin varta vasten pyrkivät flodet ovat eittämättä !kuvalaudan flodeja - juuri sitä, mitä blogi pyrkii arkistoimaan. Harva niistä kuitenkaan nauttii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti