perjantai 1. huhtikuuta 2011

+b *!*@*

Floden tehokkaaseen estoon on anonyymikanavalla vain yksi keino: laittaa kaikki kanavan puhe kulkemaan botin kautta. Anot siis viestittävät botille privana, ja botti puhuu kanavalle. Näin kutakin riviä kohti on mahdollista erotella yksiselitteisesti rivin lähettänyt hosti. Vähänkin kauemmin !kuvalaudalla olleet muistavatkin ajan, jolloin kaikki liikenne kulki tällaisen botin läpi.

Tämäkin yksinkertainen botti, joka ei montakaan riviä koodia vaadi, oli kuitenkin onnistuttu kusemaan pahasti: se kun usein monisti anojen sanomiset kanavalla. Liekö sitten botti tai sen tekijä kuitenkin rakastanut flodea?

Tämän hetken aprillipila kanavan otsikossa taas väittää, että !kuvalaudalle saapuisi !kl5-kanavalta tuttuun malliin botti, jolle täytyisi rekisteröityä, jotta saa invitet kanavalle. Muistamme !kl5-kanavalta miten tämä mainio idea toimi: botti kyllä listasi kanavalle olevien hostit, mutta kun flode alkoi, ei sen alkulähdettä pystyttykään selvittämään. Kuinka tyhmä voi botin toteuttaja olla, vai oliko koko botin ehkä tarkoitus olla vain väliaikainen psykologinen pelote?

Modejen uusin keino floden ehkäisyyn on +b *!*@*, tai tarkemmin sanoen +b *!*@* bännipoikkeuksilla höystettynä. Laitetaan kaikki bänniin ja määritellään sitten hostimaskeilla ne onnekkaat, jotka saavat kunnian puhua kanavalla. Hilpeänä olen viime päivinä seurannut, miten viattomat menettävät puheoikeutensa ja miten flode usein jatkuu niistä hosteista, jotka kuuluvat poikkeuksen piiriin.

Tämä toimimaton bännikäytäntökö on sitä sananvapautta, joille suurin osa anoista tuntuu näin vaalien aikaan runkkaavan piraattipuolueen innoittamana? Näinkö anonyymit tosiaan halutaan rajata niihin, jotka eivät saa ja jotka saavat puhua?

Taitaa trek olla peppukipeä sen takia, että hänen hostinsa kuuluu myös bännin piiriin? Näin voisi tämän kirjoituksen perusteella ehkä kuvitella. Myönnän toki, että useita hosteja omistavana olen joutunut hyväksymään sen tosiasian, että liian moni hostini on nykyisen bännialueen piirissä. Tämä ei silti pysäytä floodaamista. Kun flode on tärkeää, ostan vaikka kymmenen shelliä tai bounceria ja hankin vaikka kuinka monta uutta palveluntarjoajaa !kuvalaudan floodaamisen vuoksi.

Elämäntapafloodaajaa vastaan ei voi taistella. Flode ei ole jotakin, minkä voi karsia pois !kuvalaudalta. Flode on !kuvalaudan sielu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti