torstai 14. huhtikuuta 2011

Hyvästi poikkeukset

Näyttää siltä, että !kuvalaudan moderoinnissa on palattu noudattamaan jälleen vanhaa päiväjärjestystä. Toisin sanoen bännipoikkeuksista (+e) on luovuttu ja vanha kunnon +m on jälleen todettu toimivaksi keinoksi torjua flodea.

Kuten olen aikaisemminkin sanonut, ainoa varma flodentorjuntakeino on joko +m tai puhuminen suoraan botin kautta. Kolmas vaihtoehto on äärimmäisen rajattu +e, mutta miksei tätäkin sitten hoitaisi saman tien botin avulla.

IRC ei loppupeleissä ole kovinkaan hankala järjestelmä ymmärtää, mutta silti näyttää siltä, että välillä modet ovat tässä maailmassa melko hukassa. En tiedä, johtuvatko moderointikokeilut siitä, ettei muka osata ennustaa, mitä kanavalla tulee tapahtumaan vai siitä, että halutaan muuttaa moderointilinjaa muka muuttuvan flodeamisen ja jonneilun vuoksi.

!kuvalauta on pysynyt omasta mielestäni ajan mittaan yllättävän stabiilina ja muuttumattomana kanavana. Muistatteko kun kanava oli vielä hyvä -meemi on todellakin vain pelkkä meemi. Monikaan asia ei ole muuttunut.

Ainoa asia mikä kanavalla tuntuu aaltoilevan (tulvien lisäksi) on moderointilinja. Välillä jaksetaan moderoida, välillä ei. Välillä ollaan fiksuja, välillä uushomoja. Joko tämä johtuu siitä, ettei modejen kesken ole sovittu järkevästä linjasta tai sitten jollakulla on maanis-depressiivisiä oireita.

No, joka tapauksessa olemme taas palanneet lähtöruutuun ainakin vähäksi aikaa. Aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kaikkiaan !kuvalaudan modet ovat kautta aikojen tehneet hienoa työtä ja tekevät sitä edelleen. Silti minun täytyy toki välillä esittää pientä kritiikkiä, sillä eihän minulla ole muutakaan elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti