lauantai 2. huhtikuuta 2011

Floden psykologiaa

Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, niin myös !kuvalaudan maailmassa. Itseäni ihmetyttää aivan valtavasti sama ilmiö, jota trek9:kin joskus pohti blogissaan.

Kyse on keskustelun tyrehtymisestä pienenkin floden vuoksi. Vaikka flodea tulisi hyvin hitaaseen tahtiin vaikkapa viiden rivin purskeina, se riittää monissa tapauksissa tyrehdyttämään !kuvalaudan keskustelun täysin.

Kaikki on pilalla, koska keskustelua ei voi jatkaa. Hidas flode pilaa sen totaalisesti. Onhan niin mielettömän vaikea erottaa tekstiä vaikkapa hitaasti ruudulle ilmaantuvien palkkien seasta.

Ja vaikka flode loppuisikin, ei voi puhua mitään moniin minuutteihin. Fiilis on kuin Sukkerolla oman elämänsä suhteen: valoa ei näy tunnelin päässä, eikä sitä näy vaikka sohittaisiin taskulampulla suoraan naamaan.

En ymmärrä tällaista pessimismiä, mutta toisaalta minulle on ihan herttaisen yhdentekevää, merkitseekö pieni flodepurskekin anolle maailmanloppua. Joskus sitä vain ihmettelee, kuinka pienellä panostuksella joidenkin elämä voisi olla paljon mukavampaa.

3 kommenttia:

  1. Kun seuraavan kerran "pääset" suljetulle niin ehkä hoxaat, että muitakin irc-kanavia on (vaikket sinä "pärjäisikään" niissä sosiaalisissa kuvioissa).

    VastaaPoista
  2. Tarkoitat siis, että kun flode alkaa, keskustelu voi siirtyä niille muille kanaville? Eihän tämä mitenkään kumoa minun pointtiani. Keskustelun siirtyminen muualle on ihan sama kuin sen loppuminen, se on luovuttamista; periksi antamista liian helpolla.

    VastaaPoista
  3. No niinpä niin. Et ole yhtään hauska, Ilmari.

    VastaaPoista