tiistai 7. kesäkuuta 2011

Blogi höyryissä


















Voi hyvänen aika sentään tätä Bloggeria taas. Koska tiedän, että te siellä Googlella vakoilette asiakkaitanne lähes pakkomielteisesti, toivon, että luette tämänkin. Luuletteko tosiaan, että kun lisään kuvia blogiini, haluan niiden oletuksena olevan yllä näkyvässä asetelmassa? Siinä ne nimittäin heti lisäyksen jälkeen olivat.

Ehkä tiedätte, että nautin IRCissä runsaasta Enter-nappulan painamisesta, mutta blogatessani en siitä pidä. Oli ihan kiva, kun kuvat olivat ennen siististi päällekkäin, ja kuvatekstit oli helppo lisätä niiden alle. Tällä asetuksella kuvia joutuu järjestelemään ties kuinka kauan, ja tekstejäkin joutuu asettelemaan useaan kertaan, näkymä kun ei ole varsinaiseen blogiin ilmestyvään tekstiin nähden WYSIWYG.

Blogista löytyy varmasti kaikkia kivoja asetuksia, mutta kysymys onkin siitä, mikä on järkevä oletusasetus, ja siitä, haluaako käyttäjä käyttää aikaansa oikeitten asetusten etsimiseen. Kun asetukset ja oletusnäkymät toisinaan vaihtuvat itsekseen, herää kysymys, miksi toimivaa järjestelmää täytyy jatkuvasti hajottaa? Vielä senkin tässä on joutunut kestämään, että kuvat alkoivat joitakin viikkoja sitten ilmestyä muokkausnäkymään eri järjestyksessä kuin olin ne lisäysikkunassa lisännyt. Koettakaa nyt ihmeessä saada systeemi pysymään kasassa.

Edessä taitaa olla blogialustan vaihdos, jos sekoilu jatkuu tai jos tulevaisuudessakin hyvin toimivaa systeemiä pitää varta vasten mennä järjettömästi puukottelemaan. Edes Google ei ole IIWDFI-periaatteen yläpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti