tiistai 8. marraskuuta 2011

ASCII-botteilu


Bottiflode pelkän häiriköinnin takia on perseestä. Myös hitaan manuaalisen floden korvaaminen sitä muistuttavalla bottiflodella on täysin meidän trekkien filosofian vastaista. On kuitenkin tilanteita, joissa bottiflodea voi käyttää hyödyksi.

Eräs botisti mainitsi hiljattain !kuvalaudalla, että botteja voisi hyödyntää suurehkojen ASCII-teosten nopeaan floodaamiseen kanavalle. Sama idea on pyörinyt trekkien mielissä, mutta toistaiseksi laiskuus on voittanut, emmekä ole toteuttaneet tätä ideaa. Botti-ASCII -flode saattaa vaikuttaa häiriköinniltä, mutta mietitäänpä hieman asiaa. Ellei teos ole hyvin iso, floodaaja floodaa sen hyvin usein loppuun asti rikkomisesta huolimatta. Tämä tuskin miellyttää ketään paitsi flodenrikkojaa. On paljon parempi, jos samat rivit floodataan kanavalle perättäisinä.

Sitä paitsi eräät ASCII-taiteilijat yrittävät itsepintaisesti floodata teostaan kanavalle uudestaan ja uudestaan niin kauan että sen ehjänä tulviminen onnistuu. Botti-ASCII olisi kaikin tavoin vähemmän häiritsevää kuin tyypillinen hidas ASCIIn floodaus. ASCII-teoksessa olennaista on itse teos ja sen tekoon mahdollisesti käytetty aika ja vaiva, ei niinkään teoksen floodausnopeus.

Tietenkin botti-ASCIIssa on ongelmansa. Pienin ei suinkaan ole se, ettei kaikilla ole taitoja tällaisten bottien koodaamiseen tai haluja ladata muiden koodaamia flodebotteja. Joku voi sitä paitsi haluta pasteta ASCIIn IRCiin manuaalisesti, ja joku taas tykätä arvailla, mitä teoksesta hiljalleen muodostuu. Lisäksi nopeiden ASCII-flodebottien kanssa tulisi tietysti pitää mielessä se, ettei suurien ASCII-teosten jatkuva floodaaminen !kuvikselle ole hyvän käytännön mukaista. Tilannetajulla pääsee taas tässäkin asiassa pitkälle.

ASCII-flodebotit ovat joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen idea. Toivonkin vielä joku päivä näkeväni tällaista nopeaa ASCII-flodea - ellei nyt !kuviksella, niin vähintäänkin sen pienillä sisarkanavilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti