maanantai 14. marraskuuta 2011

Floden mittaus


Miten mitata floden navakkuutta, autistisuutta tai häiritsevyyttä? Aloin miettiä asiaa, kun joku joitakin päiviä sitten kysyi !kuviksella, pitäisikö flodemittarin yksikön olla rivejä per sekunti vai merkkejä per sekunti.

En tarkkaan tiedä, millä kaavalla excess flood IRCnetissä lasketaan, mutta on selvää, että pidempiä rivejä floodaava lentää palvelimelta helpommin. Kaavassa on siis olennaista myös merkkien osuus. Kakkafloodaajaa sen sijaan kiinnostaa usein se, että näyttö täyttyy mahdollisimman nopeasti. Tällöin ei rivejä pitää saada toisten riesaksi mahdollisimman paljon mahdollisimman nopeasti.

Mitataan floden navakkuutta sitten riveillä tai merkeillä tai jollakin näiden kombinaatiolla, törmätään kuitenkin aina toiseen määrittelyongelmaan. Voidaan nimittäin esittää kysymys, mikä on rivi. Onko se tarkalleen enterinpainallusten välinen merkkijono, vai onko se clientissä näkyvä yksi rivi, jolloin yksi viesti voi sisältää useamman rivin. Ensimmäinen vaihtoehto on helposti määriteltävä, ja sitä voi käyttää kuvailemaan, mikä on flodea. Toinen rivimääritelmä on tietenkin näytöstä ja clientistä (siis merkkien määrästä) riippuvainen, mutta ruudun täyttymisessä sillä on suuri merkitys.

Samanlainen pohdinta voidaan suorittaa merkkien suhteen. Merkkejä kun on näkyviä ja näkymättömiä. Hyvin lyhyeltäkin näyttävä rivi voi nimittäin aiheuttaa excess floodin silloin kun siinä on suuri määrä muotoiluja. Palvelinta ei kiinnosta se, miltä rivi näyttää anojen ruuduilla, vaan viestin sisältämä datamäärä. Näennäisesti tyhjiäkin rivejä floodaamalla voi helposti saada potkut palvelimelta.

Kaikki siis riippuu flodemittarin tarkoituksesta. Autistisuutta tai häiritsevyyttä tarkastellessa meitä sitäpaitsi kiinnostaa muukin kuin floden nopeus. Esimerkiksi floden esteettisyys ja sanoma, sen helppo erotettavuus muusta keskustelusta ja sen floodausajankohta ovat tällöin kiinnostuksen kohteina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti