torstai 17. marraskuuta 2011

Flode silloin ja nyt 2/2


En väitä, että olisin koskaan ollut mikään hurja flodekingi niin taidollisesti kuin flodekohteittenikaan suhteen. Flodealan kuninkaat hakevat kunniaa floodaamalla bottiarmeijoilla merkittävissä kohteissa ja toteuttamalla myös erilaisia palvelunestohyökkäyksiä. Tällainen ei koskaan kiinnostanut minua. Alussa osaamiseni ei toki olisi riittänyt, mutta nykyäänkin floodaan mieluummin pienimuotoisesti ja manuaalisesti.

On silti sanottava, että nykyajan floodaajat ovat suurelta osin mielikuvituksettomia jonneja. Tämä johtuu toki siitäkin, että floodaaminen on tullut kaikkien ulottuville chattien ja yhteisöpalveluitten yleistyttyä. Hurjia floodausvinkkejä levitetään innolla eteenpäin, ctrl-V on ihmeellinen temppu ja useampi chat-välilehti samaan aikaan auki on jo magiaa. Ei siinä mitään, samanlainen kakarahan minäkin joskus olin, ja tietyssä mielessä olen edelleen, mutta minulle useimmat floodaamisen niksit olivat aina itsestäänselvyyksiä. Kuinka uusavuttomia nykyajan floodaajat oikein ovat, ja täytyykö kaikki opettaa ja oppia kädestä pitäen? Ilmeisesti täytyy, kuten alla oleva "opetusvideokin" osoittaa.



Toki tämänkaltaisilla videoilla voi osoittaa olevansa suuri kingi jonnefloodaajien joukossa ja saada myös idiootteimmat mukaan floodaamiseen. Jos minäkin haluaisin tuhota !kuvalaudan, kuten eräät irvileuat väittävät, olisin tietysti jo aikaa sitten julkaissut lähdekoodit ja binäärit muutamaan sopivaan bottiin ja jakaisin tässä blogissa vaikka millaisia paskaflodevinkkejä.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että tietyt asiat pitää oppia itse. Nykyajan jonnefloodaajien ongelmana voitaneenkin pitää sitä, että he vain syytävät aivottomasti paskaflodea chatteihin ja foorumeihin, mutta eivät pyri kehittämään taitojaan tai ajatteluaan. Ilmeisesti virtuaalipippeli kasvaa tarpeeksi jo copypasten hallinnalla.

Ellei tiedä, miten IRCissä tehdään värejä, voi ottaa itse selvää. Vaikka osaisi jo floodata ctrl-V:llä, voi kysyä itseltään, miten floodaisin vielä tehokkaammin. Ellei osaa kirjoittaa skriptejä, niin netti on täynnä ohjeita. Jos useamman yhteyden avaaminen samalle kanavalle on ongelma, niin on vielä liian vihreä kutsumaan itseään IRC-floodaajaksi. Kuka vain osaa laittaa botin käyntiin, mutta parempi on opetella koodaamaan sellainen itse.

Temppujen keksimisessä sinänsä on tietty viehätyksensä. Ja kun ne on keksinyt, saattaakin huomata, että niiden löytäminen olikin itsessään paljon mukavampaa kun niiden käyttö häiriköintiin. Tästä huolimatta skriptikakarat jylläävät internetissä. Ehkä tämä on vain vanhan floodaajan nostalgiaa, mutta vielä viitisen vuotta sitten eri chateissa (ja erityisesti IRCissä) oli monia nerokkaita floodaajia, jotka osasivat useita temppuja. Heille nykyajan jonnesplöröilijät eivät pärjää.

Toki on toisaalta hauska huomata, että vaikkapa Habboa ja aapelia floodataan vielä nykyäänkin paljolti samoilla eväillä, joita minä käytin jo yli kymmenen vuotta sitten. Tulvitaan copypastella ja useampi selainikkuna avoinna, sekä kierretään banneja viljamin veljeltä saatujen ohjeiden mukaan. IRC-gallerian lisättyä rajoituksen viestien nopealle lähettämiselle termi "floodaaminen" on tullut lopullisesti yleisempään tietoisuuteen.

Jos googlettaa tällä hakusanalla, näyttää suurin osa tuloksista kuitenkin koskevan foorumipostauksia. Itse en ole koskaan pahemmin tutustunut foorumifloodaamisen maailmaan, koska reaaliaikainen häiriköinti on mielestäni paljon kiehtovampaa. Reaaliaikainen moderointi on myös tietyssä mielessä haastavampaa kuin foorumin siivous, keskustelupalstallahan moderaattori voi vaikka pyyhkäistä kaikki samasta IP:stä tulleet kirjoitukset kerralla bittiavaruuteen. Foorumifloodaaminen toimiikin paremmin lähinnä raidien muodossa, mutta yksinäisenä floodarina en moisista pahemmin piittaa. Toki proxyt ja tor-exit-nodet on keksitty, mutta IRC-flode on silti helpompaa ja hauskempaa. Flodensa tuloksethan saa nähdä saman tien!

Me trekit olemme tietynlaisia flodemaailman väliinputoajia. Emme mene mukaan isojen poikien leikkeihin, joissa kerätään suuria bottiverkkoja ja käydään niiden avulla suuremman mittakaavan virtuaalisotaa. Toisaalta emme ole myöskään pelkkiä Ctrl-V -koriantereita. IRC-flode on vain yksi pieni osa flodemaailmaa, mutta teknisten, taiteeseen (värit ja muotoilut) liittyvien ja sosiaalisten ominaisuuksiensa vuoksi se on mielestäni muita flodealan osa-aluita kiehtovampi osanen.

Sitäpaitsi anonyymi IRC on muutenkin aivan oma, uniikki flodeympäristönsä, jossa häirikköä ei voi yksilöidä, mutta hänet voi kuitenkin saada kiinni haarukoimalla - kiehtova sokkoleikki vailla vertaa. Anonyymi ympäristö ja IRC-floodaamisen kauneus yhdistettyinä ovat jotakin sellaista, mihin olen jäänyt auttamattomasti koukkuun.

Mutta floodaako trekkis sitten enää muualla kuin IRCissä? Ei paljonkaan, mitä nyt joskus huvikseni suunnistan randomi.fi-palveluun ja purskautan flodelastit muutaman hämmästyneen keskustelijan silmille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti