perjantai 25. marraskuuta 2011

Harrastelijan hostitutkimusta

Mitä hostia kannattaa lähteä haarukoimaan, ja millaisia hosteja floodaajan kannattaa käyttää? Tätä ikuisuuskysymystä jälleen kerran pohtiessani päätin tehdä pienimuotoisen tutkimuksen siitä, millaisia .fi-päätteisiä hosteja IRCnetissä nykyään pyörii. Tutkimukseni on vain suuntaa-antava, eikä data ole riittävää luotettavien päätelmien tekoon. Kuitenkin se antaa jonkinlaista osviittaa hosteista, ja mahtuipa sekaan muutama yllätyskin.

Kokoamassani 509 hostin listassa yleisimpiä olivat seuraavat:

kapsi 82
inet 63

elisa 57

elisa-laajakaista 55

dnainternet 28

ip 26

iki 18

tnnet 18

tut 15

htv 13

jyu 11

oulu 11

hut 10

netikka 9

tux 9

sl-laajakaista 8

nebula 6
tontut 5
uta 5

nebulazone 5

kapsi.fi lienee suurin yllätys, koska se on listan kärjessä. Luulin ensin datani olevan täysin vinoutunutta, mutta /who-kyselykin osoittaa, että kapsi on nykyään erittäin suosittu bounceri. Tunnettu tosiasia on, että kapsia käytetään !kuviksella myös floodaamiseen.

Kuitenkin elisa voittaa helposti kapsinkin, jos elisa.fi ja elisa-laajakaista.fi niputetaan yhteen, kuten haarukoidessa on helppo tehdäkin. inetin pääsy kärkisijoille ei myöskään ole yllättävää. dna:n osuus on odotetusti pienempi kuin Elisan ja Soneran.

ip:n ja ikin kohdalla haistan jonkinlaisen pienen vinoutuman käryä, vaikka nämä kohtuullisen käytettyjä hosteja lienevätkin. !kuvalaudalla en usko näiden osuuksien olevan merkittäviä.

TNNet puolestaan on !kuviksella ollut floodaajan unelma, sillä esimerkiksi keväällä +e-poikkeusten ollessa vielä paljolti käytössä saattoi TTNetin hostilla floodailla huoletta, olihan ainakin kahdella modellakin sellainen! Sitäpaitsi .fi-virtuaalihostien valikoima on TNNetillä melkoisen kattava. Listassa oleva tux.fi on myös TNNetin tarjoama vhost. TNNet olisikin listassa korkeammalla, jos tarjoaisi yhtenäisempiä hosteja, kuten kapsi.

Myös yliopistoihin ja opiskelija-asuntoihin liitettäviä hosteja esiintyy tunnetusti anokanavilla, luultavasti enemmänkin kuin listani antaa ymmärtää. tut, uta, tontut, juy, hut ja oulu lienevät ainakin ajoittain !kuvalaudallakin edustettuina. Esimerkiksi utu, yok, lut, kyla ja aalto eivät listalle mahtuneet, mutta nämäkin on hyvä pitää mielessä.

sl-laajakaista, netikka, nebula ja htv ovat myös mahdollisuuksien rajoissa ja kohtalaisesti edustettuina. Monet kakkaflodeejat ovat floodanneet paljon harvinaisemmistakin hosteista, mainittakoon esimerkkeinä vaikkapa viapori.fi ja japo.fi.

Oma .fi-domain olisi tosifloodaajan valinta, mutta silloin ei kannata jäädä kiinni: harva flodemestari haluaisi modejen katsovan domaininsa whois-tietoja! Floodaajan onneksi harvinaisemman flodehostin voi hankkia myös eräiden DNS-palvelujen kautta, jolloin oman .fi-domainin osto ei ole pakollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti