torstai 24. marraskuuta 2011

Nimihomojen kerho


Kuten olen aikaisemmassakin tekstissäni joskus todennut, !kuvalaudalla ei välttämättä kannata olla nickillä, jonka whois-tiedot paljastavat oikean nimesi. Jos haluat pitää hostisikin salassa, on syytä hankkia bounceri tai vähintäänkin varata oma IRC-yhteys pelkälle !kuvalaudalle.

Eilen nimihomoutettiin taas muutamia anoja, jotka tosin ovat nimihomoja muilla lautakulttuuriin liittyvillä kanavilla. Tämä on kuitenkin varoittava esimerkki siitä, mitä voi olla tulossa. Kuvitellaanpa, että olet IRCnetissä !kuviksen lisäksi ihan millä tahansa kanavalla, joka ei ole salainen. Joku ilkeämielinen ano voisi tehdä botin, joka kanavalistaa hyväksi käyttäen vierailee kaikilla julkisilla kanavilla ja tarkistaa jokaisen selville saamansa nickin osalta, onko tämä nimimerkki !kuvalaudalla. Tarkistus hoituu helposti vaikkapa yrittämällä antaa nickille voicet.

Erityisesti kaikki suuremmat kanavat IRCnetissä on helppo käydä tällä tavalla läpi, ja botillahan ei ole mikään kiire. Se voi tehdä tarkastustaan ikuisessa silmukassa ja väsymättä. Mikään ei myöskään rajoita tarkastelua pelkästään IRCnetiin, esimerkiksi Quakenetkin saattaisi olla fiksua ottaa mukaan tarkasteluun. Botin käyttäjä korjaa sitten ohjelmanpätkänsä työn hedelmät julkaisemalla pahaa-aavistamattomien uhrien nickit !kuviksella.

Seuraavia nimihomoutumisia odotellessa...

1 kommentti: