tiistai 1. marraskuuta 2011

Nibublogi


Silmäillessäni uudelleen Piristysruiske-blogimerkintääni panin huvittuneena merkille, että sen voisi itse asiassa tulkita hyvinkin huumemyönteiseksi. Sekä otsikoinnin että kuvan voi liittää päihteisiin vahvasti, vaikkei näin ole lainkaan tarkoitus. Tämä saikin minut hieman miettimään floden ja päihteiden keskinäistä suhdetta sekä sitä, mitä tämä blogi lopulta edustaa.

Tähän blogiin pääsee flode kuin flode, jos se täyttää tietyt, joskus melko epämääräisetkin kriteerit. Floden pääseminen blogiin ei ole mikään takuu siitä, että pidän kyseisestä teoksesta. Arkistoin kanavan flodeja melko mekaanisesti, toisinaan kuitenkin muotoiluja kommentoiden ja eeppisiä flodeja kehuen. Kaikki flode pääsee mukaan, ellei se ole ripulipaskaa tai sisällä jotakin henkilöä tai ihmisryhmää loukkaavaa sisältöä (tai esimerkiksi riko jonkun anonymiteettiä karkeasti). Jotkut flodet tietysti pääsevät muutenkin livahtamaan tutkani ohi eivätkä päädy blogiin.

Huumeista puhuminen ei ole laitonta eikä loukkaavaa, ja siksi huumeflode tulee aina olemaan olennainen osa tätä blogia. En tue huumeita enkä nibuilua, joskaan en katso satunnaista pajautteluakaan pahalla. Jos kanavalla puhutaan paljon päihteistä, ja nibuilua on ruutu pullollaan, niin silloin sitä tulvillaan on tämä blogikin. Tämä arkisto kun on siitä erikoinen, että se edustaa mahdollisimman vähän tekijänsä näkökantoja ja yrittää peilata kuvista mahdollisimman aidosti, joskin lähinnä flodemaailman näkökulmasta.

Päihteillä ja flodella on !kuvalaudalla vahva yhteys, sitä tuskin voi kiistää. Sekavassa tilassa saattavat syntyä monen floodaajan parhaat teokset ja kamapäissään moni kokee flodenkatselemisenkin nousevan elämyksenä uudelle tasolle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että floodaajia on yhtä monta sorttia kuin anojakin. Jotkut saavat nautintonsa puhtaasti pelkästä flodesta, eikä sekopäisyys edellytä minkäänlaisia juomia, savuja, ruiskeita, jauheita tai pillereitä.

Enhän myöskään kiihkeästi obsessoi animetyttöjä enkä tue kommunismia innokkaasti, mutta silti veikkaan, että nämäkin kaksi aihetta ovat jatkossakin tässä blogissa esillä, ne kun vain sattuvat olemaan flodekulttuurin pieniä osia. Blogi tulee jatkamaan puolueettoman puolueellista linjaa tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti