lauantai 5. marraskuuta 2011

Bottimestarit


Moderointi ei ole ainoa asia, missä viime aikoina on ammuttu kovemmilla panoksilla. Flodebottien armeijoita on vilahdellut !kuviksella jo aiemmin, ja viime yönä nähtiin jälleen pientä esimakua siitä, millaista tulevaisuuden paskaflode voi olla. Kun kaksikymmentä riviä ilmestyy näytölle samalla sekunnilla, on automatisoidun haarukointiskriptinkin jo vaikea päästä väliin.

Tällaiseen esitykseen ei kuitenkaan vaadita mitään suurta bottiarmeijaa eikä edes mitään erityistä osaamista, kuten jotkut näyttävät kuvittelevan. Toisaalta kyse ei silti ole mIRCillä käsin hakkaamisestakaan. Pikku korianterin ei tarvitse muuta kuin etsiä sopiva bottipohja, ja ohjelmoida botteihinsa yksi ainoa pikku komento: kun joku sanoo salaisella kanavallani !x jotakin, toista se nopeasti viisinkertaisena !kuviksella.

Ei muuta kuin botit joinimaan kanavalle !x ja !kuvikselle, ja flode käyntiin. Kuten olen aikaisemmassa kirjoituksessani joskus maininnut, floodaaja saa floden aloittaessaan viiden rivin pituisen vaparin, eli viisi ekaa riviä ilmestyvät yleensä muidenkin näytöille samalla sekunnilla. Kun vaikka viisi bottia floodaa nopean viiden rivin purskeen !kuvikselle, tekee se yhteensä 25 riviä sekunnissa.

Viisi bottiako? Mutta eikö siihen tarvita jo monta konetta? Ei, ei edes yhdellä hostilla. Kun hajauttaa clientit tai botit sopivasti palvelinten välillä, saa samastakin hostista IRCnetiin helposti viisi IRC-yhteyttä. Nyt kun korianteri vielä oman koneensa lisäksi valjastaa vaikka isin tai pikkuveljen koneen käyttöönsä, on hänellä käytössään jo 10 bottia. Itse hän voi tulla !kuvikselle bouncerilla tarkkailemaan työnsä tuloksia.

Tässä täysin realistisessa visiossa 10 bottia purskauttaa samalla sekunnilla viisirivisen flodelastinsa !kuvikselle. Siis 50 riviä sekunnissa; sillä täyttyvät jo useimmat näytöt. Ja lienee sanomattakin selvää, ettei bottien tarvitse pysyä kovinkaan kauaa hiljaa, kun ne taas voivat syytää kanavalle toisen yhtä nopean purskautuksen.

Seuraavan sukupolven paskaflode on saapunut, mutta vain aika näyttää, yltyykö se koskaan kovin pahaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti