torstai 3. marraskuuta 2011

Panokset kovenee


Mode ampui tänään !kuvalaudalla harvinaisen kovilla panoksilla, kun Turun yliopisto, YO-kylä sekä TNNet päätyivät bannilistalle. Bonuksena bannit sai myös *internet.fi, mikä kattaa ainakin DNA:n asiakkaat.

Kun floodareiden otteet kovenevat, kärsivät siitä kaikki, mutta myös laajat bannit aiheuttavat osalle anoista ongelmia. Toisaalta floodareita on ennenkin torjuttu viattomien anojen kustannuksella, tässä ei ole mitään uutta. Sitä paitsi kuka vain voi puhua Wobotin kautta hakemalla janitorin oikeuksia. Tosin jos bannin piirissä oleva ano putoaa kanavalta, on hänen pyydettävä itselleen poikkeusta.

Kumpi on parempi, se että floodaaja saadaan vaikenemaan mutta monia muitakin putoaa pelistä, vai se, että siedetään flodea tai laitetaan vaikka suodattimet päälle? Mielipiteitä on varmasti monia.

Onhan mukavaa, että tilannetta saadaan rauhoitettua, mutta perusteettomat *internet.fi-kaltaiset laajat bannit ampuvat kyllä hiukan yli. Ylipäätään on hiukan eri asia bannia vaikkapa *!*@*dsl-kvlbrasgw*.dhcp.inet.fi kuin *!*@*dsl-hkibrasgw*.dhcp.inet.fi. Voisikin siis sanoa, että helsinkiläisellä Soneran liittymää käyttävällä floodaajalla on ehkä hiukan enemmän varaa floodata kuin kouvolalaisella kollegallaan.

Laajahkoista banneista päästäänkin tietynlaisen flodeemalla tapahtuvan palvelunestohyökkäyksen käsitteeseen. Floodaaja, jolla on käytössään monenlaisia hosteja, voi aiheuttaa melko ikäviäkin tilanteita kanavalla, kun anoydeiltä viedään puheoikeus. Toisaalta harvalla on monen palveluntarjojan liittymää tai usean eri oppilaitoksen shelliä käytössään. Vielä harvempi vaihtelee palveluntarjoajaansa tai asuinkuntaansa floden takia. Siksi yleiset ISP:t ja perusbouncerit bannimalla päästään pitkälle.

Jokin aika sitten kaikki alussa mainitsemani bannit otettiin !kuvikselta pois. Jäämmekin nyt odottamaan, miten tämä pienimuotoinen sotaleikki etenee.


PS. Ylläoleva kuva ei ole !kuvalaudalta vaan !kl5-kanavalta. Vähänkin wanhahomommat saattavat muistaa.

PPS. Hauskana faktana todettakoon, että TNNetin IP-lohkon bannin aikana se oli myös poikkeuslistalla, jolloin bannilla oli nollavaikutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti