lauantai 20. elokuuta 2011

Anonyymiydestä


IP-haaveista ja nimihomoutumisesta on tullut jonkinlainen kammottava peikko, joka vaanii psykoottista anoa joka nurkan takana. Ei uskalla tehdä sitä ja ei uskalla tehdä tätä, jos vaikka modet saisivat IP:n ja nickin selville ja kuuluttaisivat sen koko kanavalle.

Wobottihan on ihan selvästi haaveilija, jonka ainoa tehtävä on kerätä täydellinen tietokanta anoydejen IP-osoitteista. Tarjotaan anolle vähän valtaa ja houkutellaan näin IP:n luovuttamiseen. Siksi trekkiskin blogissaan vakuuttelee, että luottamus bottiin on 110% ja vähän ylikin, ja nauraa sitten kun anot jäävät syöttiin.

Ei nyt ihan näinkään. En vain ymmärrä, miksi pitää itkeä ip-haaveista, kun voi itse tehdä asialle jotakin. Jos haluatte janitoreiksi ja olette vainoharhaisia, käyttäkää anonyymiä hostia. Hankkikaa vaikka ilmainen bounceri. Ja jos ette halua, ette silti häviä paljonkaan, sillä häiritsevän floden määrä tulee jatkossa hyvin todennäköisesti vähentymään.

Sitä paitsi kehotan ihan yleisestikin miettimään, millä nickeillä ja hosteilla !kuvalautailette. Onko nimihomoutumista pelkäävän järkevää ylipäänsä olla kanavalla lainkaan vaikkapa yliopiston shellillä, josta oikean nimenne ja oppilaitoksenne näkee heti? Vaikka ette rekisteröityisi Wobottiin tai tekisi itse jotakin niistä useista tyhmistä virheistä, jotka johtavat suoraan nimihomoutumiseen, on olemassa keinoja, joilla teidät joskus voidaan bustata, ellette ole asiaankuuluvat RFC-dokumentit lukeneita autisteja.

Entäpä jätättekö kaikki kanavalle linkatut URL-osoitteet avaamatta? Ylilaudalta IP-osoitteenne saatetaan välittää modeille. Tai mitä jos Wooki tai Perenner olisi asettanut TNNetin kotisivuilleen IP-haavin (PHP:llä hyvin helppo tehtävä)? Haavisivulle voisi johtaa uudelleenohjaus, jonka osoitteesta ei heti voisi päätellä mitään. Ja selaatteko tätäkin blogia vain proxyn takaa? Mistäs sitä tietää, millaisia haaveja olen tänne upottanut. Sama pätee teoriassa mihin tahansa web 2.0 -sivuihin, joiden sisältöön käyttäjät voivat itse vaikuttaa.

Mutta menenpäs tästä tarkastamaan, onko haaviini tänään tarttunut uusia osoitteita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti