perjantai 19. elokuuta 2011

Terävä haarukka


Edellisessä haarukointiartikkelissani puhuin modejen hämäämisestä useammilla hosteilla ja bouncerien kätevästä jump-toiminnosta, jolla hosti vaihtuu hetkessä. Luonnollisesti kaikella on aina kääntöpuolensa. Bouncerien/shellien heikkous on se, että vaikka ne tarjoavat useita hauskoja hosteja, ovat näiden hostien ip:t vierekkäisiä, eli yleensä ne eroavat toisistaan vain viimeisen numeron osalta. Bännäämällä koko ip-lohkon mode voi tehdä floodaajan bouncerin toimintakyvyttömäksi.

Näin tapahtuu ylläolevassa kuvassa, jossa bännitään janitorina käyttämäni Riekaleen bounceri. Mode ei tyytynyt yhteen ip-osoitteeseen, vaan teki astetta radikaalimman ratkaisun. Hyvä veto, mutta en olisi paljastanut tätä bounceria modeille, jos se kuuluisi tärkeisiin resursseihini. Joka tapauksessa olen nyt harvinaislaatuinen janitori: minun täytyy janitorihostillani puhua aina botin kautta.

Koska mode voi tarkistaa useita bouncerien hosteja samalla kertaa laittamalla päälle +be *!*@*.fi *!*@*82.203.214* -tyyliset moodit, on bouncerillakin floodaaminen jossakin määrin riskialtista. Tämä vaatii kuitenkin modeilta tietämystä yleisempien suomalaisten bouncerintarjoajien ip-avaruuksista. Yleisesti ottaen haarukoinnin tehoa voi merkittävästi nostaa, kun vain hieman miettii, mitä palveluntarjoajia Suomesta löytyy, ja tuntee näiden yleisyydet ja hostit edes jollakin tasolla.

Floodaaja vastaa tähän hankkimalla niin suuren määrän hosteja (ja erilaisia IP-osoitteita!) kuin suinkin pystyy. Ammattilainen ei tyydy vain yhteen tai kahteen bounceriin, vaan suorastaan kahmii osoitteita käyttöönsä. Parhaita ovat tietysti bouncerit, joita muutkin kuin floodaajat käyttävät paljon. Totta kai tämä maksaa, mutta meillä kaikilla on harrastuksemme. Joku käy säännöllisesti baarissa juomassa päänsä täyteen, joku sijoittaa rahansa ip-valikoimansa laajentamiseen.

3 kommenttia:

  1. Pakko harjoittaa sen verran käsienpesumeininkiä kun tästä botin iipee haaveilusta on skitsoiltu lähiaikoina niin paljon, että mode joka tuon bannin laittoi, sai hostisi selville ihan vain whoissaamalla käyttämääsi nickiä eikä botin logeista tms.

    Eittämättä tuo bannattu janitor on myös vähän hassu yhdistelmä ja näinpä puhuinkin bannivasaraa heilutelleen mode yden ympäri poistamaan tämän kyseisen ip-bannin. Nyt hän on varma että olen sinä (oletko minä?).

    W

    VastaaPoista
  2. Minähän olen tunnetusti useampikin mode, miksen siis myös sinä. Terveiset bannaajamodelle, minulla on vahva aavistus siitä, kuka tämä ystäväni on.

    Mitä bottiin tulee, itselläni on luja luottamus sen täydelliseen anonyymiyteen. IP-haaveilu on myytti, josta täytyy aina jauhaa tilaisuuden tullen.

    Ymmärrän, että joku voi hyvinkin pitää banniani ansaittuina, mutta lähinnä siitä olisi kiusaa mahdollisille viattomille Riekaleen käyttäjille (näitä tuskin silti on suuria määriä).

    VastaaPoista