lauantai 20. elokuuta 2011

Kuka jaksaa vaivautua?


Kuka oikeasti jaksaa hankkia itselleen edes muutaman erilaisen hostin tai nähdä vaivaa floden suunnittelun eteen? Hyvä kysymys. En usko, että satunnaisesti sbajareissa floodaava ano tai koulun jälkeen kanavalle splöröttelevä pikku Matias kuuluvat tähän ryhmään. Kuten joku kanavalta nappaamassani otteessa sanoo, vaivaa jaksavat nähdä ne, joille tämä kanava on elämäntapa, jonkinasteinen pakkomielle.

Oma elämäni rakentuu nykyään paljolti tämän kanavan ympärille, sen voi tyhmempikin huomata. Miltei ainoa kommunikaatiotapani ja uutiskanavani on !kuvalauta. Miettikääpä jälleen joka perjantai baarissa suuria rahasummia käyttävää ja tyttöjä iskevää alfaa, tai sitten vaikkapa WoWia innolla pelaavaa Jani-Petteriä. Heillä on omat intohimonsa, joihin he satsaavat. Minun intohimoni on !kuvalauta, ja vain !kuvalauta, jossa pelaan omaa pientä mutta niin tärkeää peliäni.

!kuvalaudan "vallattuani" annoin modeille opit takaisin siksi, että kunnioitan eräitä heistä. Tämä ei kuitenkaan ollut ainoa syy. Jos olisin jättänyt kanavan moderoimattomaksi, olisi rakas virtuaalimaailmani tietyssä mielessä tuhoutunut. Nyt voin sen sijaan jatkaa pelaamista, tai pikemminkin pelin katselua ja raportointia. Janitorit ja modet ovat yhä pelissä mukana, haarukka heiluu edelleen. Ja kuka tietää, ehkä taas jonakin päivänä otan kanavan haltuuni, enkä sinä päivänä tule tekemään toisenlaista ratkaisua.

Mikä on ammattilaisfloodaajan vahvuus? Useat hostit, suuri määrä clienttejä, tekninen tietämys vai näppärät sormet? Minä sanoisin, että todelliset vahvuudet ovat rajaton autismi ja lähes tyhjästä saatava motivaatio. Voi hyvinkin olla, että tällaiseksi "turhien asioiden" takia vaivaa näkeväksi ihmiseksi pitää syntyä. Joka tapauksessa ääretön kärsivällisyys ja halu nähdä vaivaa ovat ne avut, jotka pitävät floodaajan pinnalla.

Se että jaksaa jatkuvasti ajatella floodauksen teoriaa ja etsiä uusia "kanavan haavoittuvuuksia" on floodaamisen vakavasti ottavan floodaajan vahvuus. Se ei ole paremmuutta, tai se on korkeintaan paremmuutta autismissa. Kuka vain pystyy periaatteessa samaan kuin flodekulttuurin suurimmat autistit, jos vain kärsivällisyys riittää. Pointti on siinä, että useimmilla se ei riitä. Tämä autismi, paradoksaalinen vaivannäkö ilman päämäärää, on juurikin sitä jotakin, mitä kutsun kovuudeksi.

En väitä, että on mitenkään fiksua jaksaa vaivautua. Floodaamisessa silloin tällöin pienenä harrastuksena yhdellä hostilla ei ole mitään väärää. Kokopäiväisenä flodekulttuurin edustajana en halveksi "harrastelijoita". Sitä paitsi me !kuvista elämäntapanamme pitävät olemme monien mielestä niitä säälittävimpiä. Mutta oli tämä oma osaamisalueemme kuinka kapea ja säälittävä hyvänsä, meillä on silti tässä pienessä pelissä enemmän ässiä hihassa kuin muilla.

Olemme ehkä yhtä outoja ja vihattuja kuin tyynyjään julkisilla paikoilla kantavat animeharrastajat, mutta vahva uskomus omaan kiinnostuksen kohteeseen kantaa meitä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti