torstai 18. elokuuta 2011

Flodekanava


Blogiini tulleessa kommentissa esitettiin mielenkiintoinen väite ja kiinnostava kysymys, joihin en malta olla ottamatta hiukan kantaa.

Mitä tulee flodekulttuurin kuolemaan, on ainakin toistaiseksi totta, että flodekulttuuri on kuollut pitkien flodejen osalta. Sen pidemmälle en väitteessä kuitenkaan menisi. Lyhyitä tai keskipitkiäkään flodeja ei voi kokonaan estää muulla kuin automatisoidulla moderoinnilla, eikä siihen olla nykyisellä modelinjalla varmastikaan menossa.

Mikäli väite taas viittaa nykyfloden mielikuvituksettomuuteen ja inspiraation puutteeseen, on tämä kyllä paljolti totta. No, eihän se flode toki niin ihmeellistä ollut edes vuonna 2008 tai 2009, mutta flodeideoiden kehittely ja kiinnostavampaan flodeen pyrkiminen ei tee koskaan pahaa. Nykyään näkee paljon flodea itseään kommentoivaa metaflodea, joka ei ehkä ole sitä kaikkein innovatiivisinta sorttia.

Ellei flodeseminaaria toteuteta livenä (en usko että monikaan floodaaja tulisi paikalle, sen sijaan ylimääräistä porukkaa saattaisi ilmaantua), olen jossakin vaiheessa mielihyvin valmis ainakin perustamaan anonyymin flodekanavan, jossa flodekulttuurin ja floden tulevaisuutta voidaan yhdessä pohtia. En tarkoita kanavaa, jolla mietittäisiin, miten !kuvalautaa parhaiten häiritään, vaan herrasmiesfloodaajien kokoontumispaikkaa, jossa mahdollisesti hieman flodeskeltaisiin ja käytäisiin kevyttä flodefilosofista keskustelua.

Floodaamista en kuitenkaan olisi siirtämässä kokonaan omalle kanavalleen. !kuvalaudalla voi yhä floodata ja !avaruuskulttuurilla ei pahastuta muutamasta taideteoksesta, ellei niitä halua rikkoutumisen pelossa !kuvalaudalle pasteta. Inspiraationlähteenä sanon flodekanavalle kuitenkin kyllä. Laitetaan ajatus hautumaan.

2 kommenttia:

  1. nimihomo joka suunnittelee anonyymia kanavaa....

    VastaaPoista
  2. Minäkö?

    Määrittele nimihomo. Tiedätkö yhtään nickiäni tai yhtäkään useista hosteistani? Tietenkin minä olen jonkinlainen nimihomo, mutta flodekanavalla olisin moderaattorinickini lisäksi anonyymillä clientillä, kuten kaikki muutkin.

    Lisäksi kanavan perustaja/moderaattori voi vallan hyvin olla joku muukin kuin minä, se vain helpottaisi asioita minun osaltani.

    Ei-anonyymi flodekanava olisi jo ideana täysin absurdi.

    VastaaPoista