tiistai 16. elokuuta 2011

Leppoisaa moderointia


Paljon on ihmetelty sitä, että minä hyväksyn Wobotin. Ihmeellistä tämä saattaakin olla niin flodekulttuurin edustajalle kuin trekkiä vihaavalle anollekin. Niinpä toiset haluavatkin ajatella, että olen täysin murtunut botin saapumisesta ja ylistän sitä vain blogissani. Hienoa mielikuvitusta hermannit, jatkaakaa kuvittelua, niin meillä kaikilla on hauskaa.

En varsinaisesti sano, että Wobotti on hyvä ratkaisu. Ensin on tutkittava, sitten vasta hutkittava. On kerta kaikkiaan liian aikaista sanoa, ollaanko tässä menossa hyvään vai huonoon suuntaan. Siksi sanonkin vain, että meno on tällä hetkellä ihan ok (kakkaa lukuun ottamatta). Ja on hyvä pitää mielessä, että anokanavalla ollaan aina menossa tietyllä tavalla sekä hyvään että huonoon suuntaan, kysymys on siitä, kumpi suunta dominoi. Ja lopulta tämäkin on pelkkä mielipidekysymys.

Tällä hetkellä laatuflodea sallitaan ihan kohtuullisesti, ja vaikka liipaisin joskus onkin turhan herkässä, ei tämä ole häirinnyt menoa jatkuvasti. Mielestäni +m:n aikana on näkynyt hyvin fiksua keskustelua flodesta, vaikka janitorien joukossa muutama absoluuttinen flodenvihaaja taitaakin olla. Myös liian helpoista +m-moodin asetuksista rankaiseminen lämmittää mieltäni.

Ja vielä kuvaan liittyen: kyllä itsekin pohjimmiltani kannatan moderointia, joka on nykyistä enemmän laissez-faire -tyylistä. Silti nykytilanteen kanssa voi hyvin elää, eikä se edes tee tiukkaa. Sitä paitsi flodetutkijalle tämä muutos tarjoaa oivallisen tutkimusmaaperän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti