torstai 18. elokuuta 2011

Paskan luonne


Flodeblogittaja ottaa aina kantaa siihen, mikä on blogiin kelpaamatonta paskaflodea, ellei sitten bloggaa orjallisesti esimerkiksi kaikkea yli neljän rivin flodeja, kuten trek8 aikanaan teki. Keksi mitä paskaa hyvänsä ja lisää muotoilut, niin pääset trek11:n blogiin, sanotaan !kuviksella.

Tämä pitää ehkä paljolti paikkansa. Lähes kaikki muotoiltu flode pääsee tähän blogiin. Muotoilut voi silti nähdä eräänlaisena flodevaihteen päälle laittamisena. On nähty ainakin sen verran vaivaa floden eteen, että muotoilut on lisätty. Erotutaan myös muusta kanavan tekstistä muotoiluilla. Tämä on muuten jossakin määrin herrasmiesmäistä. Muotoillun floden joukosta on helpompi erottaa muu teksti.

Muotoilematon teksti, jota toistellaan, on sitä paitsi käytännössä aina joko puhdasta häirintää tai sitten raivostuneen autistin yritys saada pointtinsa muiden tietoon keskustelussa. Poikkeuksia on toki molempiin suuntiin. Voi olla kekseliästä muotoilematonta flodea (muutakin kuin ASCII), ja voi olla muotoiltua paskaa joka jatkuu ja jatkuu.

Ymmärrän, että floden sisältämä viesti on ollut !kuvalaudan alkuajoilta lähtien tärkeä osa flodekulttuuria. Me trekit olemme jossakin määrin pilanneet tätä perinnettä, sillä meidän flodellamme ei aina ole ollut niin kovin selvää tai järkevää viestiä. Ylläpidon toimesta -huutelu ei koskaan merkinnyt oikeastaan mitään, vaikka monet yrittävät sille tarkoitusta antaakin.

Saatan jatkossa yrittää kiinnittää enemmän huomiota myös järkevähköihin muotoilemattomiin toistoihin ja karsia pois joitakin muotoiltuja flodeja, mutta bloggauksessa on kuitenkin hyvä olla jonkinlainen helppo sääntö siitä, millaista flodea arkistoidaan.

Tietyssä mielessä on aina väärin tuomita flodea paskaksi, sillä tämän blogin tarkoitus on oikeastaan dokumentoida kaikenlaista tulvintaa. Kuitenkin viimeistään siinä vaiheessa, kun paska on selvästi häiritsevää ja loukkaavaa, eikä miltei kenenkään mielestä kivaa, tulee raja vastaan.

!kuvalauta on meidän kaikkien koti, ja kaikkien kukkien on annettava kukkia. Ongelma on nyt vain siinä, paljonko tilaa kullekin näistä kukista annetaan toisia liiaksi häiritsemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti