keskiviikko 17. elokuuta 2011

Haarukoi mode haarukoi

Kun Wobotin myötä on luovuttu poikkeuksista, on !kuvalauta tietyssä mielessä jälleen palannut vanhaan perinteiseen tilaansa: floodia, +m ja ajoittaista haarukointia. Erona toki se, että käytännössä kuka vain voi laittaa +m:n sekä puhua sen aikana. Tätä kirjoittaessanikin haarukka heiluu ja flode virtaa !kuviksella.

Uskon bouncerien sekä shellien ja muutenkin useamman hostin käytön jossakin määrin yleistyneen !kuviksen alkuaikoihin verrattuna. Tämä on luonnollisesti haarukoijalle myrkkyä. Lisäksi toki muistan, miten joskus trekkien kulta-aikoina katselin, miten trek8 yhdisti voimansa muiden floodaajien kanssa. Kaksi samaa sanomaa floodaavaa floodaajaa ovat vielä tappavampi yhdistelmä kuin käsin kahta hostia käyttävä yksittäinen floodaaja.

Mutta miten yksittäinen floodaaja voi kiertää haarukkaa mahdollisimman järkevästi? Uskon, että monet haarukoijat ovat kehittyneet haarukoinnin jalossa taiteenlajissa ajan myötä, vaikkei !kuvalaudan kaikkea haarukointia tehokkaaksi edelleenkään voi missään tapauksessa sanoa. Samoin floodaajilla on käytössään enemmän resursseja kuin entisaikoina. Peli siis kovenee.

Kun mode haarukoi, harhauttaa yhdestä hostista floodaava flodesankari häntä lopettamalla floden heti, kun +b lyödään päälle. Tämä on kuitenkin floodaajalle jossakin määrin hankalaa. Nopeaa flodea ei noin vain keskeytetä, ja modet tuntevat jo tämän tempun. Siirrytään seuraavalle tasolle: käytetään kahta hostia. Useampien floodaajien on jo nähty hyödyntävän tätä temppua, eikä siinä sinänsä ole mitään uutta. Hostin valintaan on kuitenkin hyvä uhrata hiukan ajatusta. Vaikkapa inet.fi ja dnainternet.fi eivät välttämättä ole kovinkaan fiksu yhdistelmä, jos haluaa taata floden jatkuvuuden. Vähänkin ammattimaisemmalla floodaajalla onkin kunnon valikoima bouncereita/shellejä käytössään. Kahdellakin hostilla aiheutetaan modelle jo merkittäviä ongelmia haarukoinnissa.

Mode voi kuitenkin suorittaa vastahyökkäyksen: useammalla hostilla floodaavaa vastaan tehokkain hyökkäys on lyödä päälle +b ja +e samalla kertaa, tyyliin
/mode !7D28Pkuvalauta +be *!*@*.fi *!*@*dnainternet.fi

Jos flode jatkuu, on yksi floodaajan hosteista saatu jo likimain selville. Miten sitten suojautua tältä modejen juonelta? Tietysti ensisijaisesti välttämällä liian nopeaa flodea, mutta myös käyttämällä ensisijaisessa flodeclientissä sopivaa bounceria. Nyt jos mode on onnistunut arvaamaan osan bouncerisi hostista oikein, voit vaihtaa virtuaalihostiasi ja reconnectata. Tämä hoituu muutamassa sekunnissa, ja moden haarukointityö alkaa jälleen alusta. Jos tähän vielä lisätään mukaan sopiva määrä äkillisiä flodenlopetushämäyksiä, on haarukointi toivotanta hommaa.

Luonnollisesti työlleen omistautunut !kuvalaudan floodaaja käyttää bouncereita, joiden vhost-valikoimaan kuuluu useita fi-päätteisiä virtuaalihosteja. Todellinen flodeintoilija voisi ostaa pari ksdlxcz.fi-tyylistä domainia, jotka sitten ottaisi erikoistilauksena virtuaalihosteiksi sopivan palveluntarjoajan avustuksella.

Nämä tekstissä esitetyt tekniikat olivat teoreettisia. Teksti ei yllytä bännien kiertämiseen, eikä myöskään sisällä sellaista tietoa, jota kuka tahansa täysjärkinen ei itse osaisi päätellä. Floodatkaa herrasmiesmäisesti ja hylätkää erityisesti paskaflode huonona ajatuksena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti