torstai 20. lokakuuta 2011

800


Kahdeksannensadannen merkinnän aika. Ja sopiva hetki pysähtyä pohtimaan, mitä helvettiä minä oikein arkistoin ja mitä hittoa blogin lukijat oikein lukevat.

Kahdeksansataa merkintää paskasta, joka edustaa hyvin spesialisoitunutta genreä vaikuttaa sulalta hulluudelta. Miettikääpä hetki: kuvalauta (joka on jo kuollut!) edusti tietynlaista internetkulttuuria, tämän kulttuurin sisällä lautakulttuuria ja sen sisällä vielä nimen omaan suomalaista lautakulttuuria. !kuvalauta on tavallaan vielä pienempi lokeronsa kuvalauta.fi:n alla, vaikka sitä ei omien meemiensä ja oman tunnelmansa takia täysin kuvalauta.fi:n alilokerona voikaan pitää. Mutta minäpä vien erikoistumista vielä pitemmälle bloggaamalla ainoastaan kyseisen hyvin pitkälle erikoistuneen kanavan flodeja, ja karsinpa vielä niistäkin osan pois.

Moni tavoittelee blogillaan suurta kohdeyleisöä, mutta !kuvalaudan floodeista kirjoittaminen on suunnilleen huonoin olemassaoleva suunnitelma blogistille, jolla on tämä päämäärä kirkkaana mielessään.

Jos taas haluaisin kavereita tai suosiota, etsisin sitä varmasti aktiivisesti lautojen nimihomokanavilta, olenhan itsekin nykyään tavallaan nimihomo. Yleensäkin kommunikoisin paljon päämääräni saavuttamiseksi. Nyt kommunikoin vain yksisuuntaisesti tämän blogin avulla, eikä sekään ole varsinaista keskustelua, vaan historian arkistointia (okei, olen tosin sallinut kommentit ja joskus vastaan niihin). Nykyään bloggerissa on käytettävissä kävijätilastotkin; en ole vilkaissut niitä kertaakaan, koska ne ovat minulle täysin yhdentekeviä.

Entä floodaajien aktivointi? On totta, että tällä blogilla on todistetusti flodeen jonkinasteinen vaikutus, mutta paljon parempi keino lisätä !kuviksen flodea olisi floodata siellä jatkuvasti itse. Se yllyttää kyllä muitakin. Paskaflodea ei arkistoida, joten siihen tämän blogin ei pitäisi vaikuttaa. Kanavan tapahtumien manipulointi tämän blogin avulla on siis ajatuksena naurettava, vaikka sitä pienessä mittakaavassa välillä tapahtuukin. Toki on mukavaa, jos joku saa inspiraatiota vanhoista flodeista tai muuten pitää arkistojen selailusta. Yleisön palvelu ei kuitenkaan ole tämän blogin tarkoitus.

Lienee myös selvää, ettei näin spesialisoituneesta aihealueesta bloggaaminen (vieläpä suomeksi) ole hyvä tapa rikastua. Blogissani ei ole Google-mainoksia, sillä en tee tätä rahan takia. Tuotto olisi joka tapauksessa aika minimaalinen, ja osaisin kyllä kirjoittaa monesta tuottoisammastakin aiheesta englanniksi.

!kuvalautaa on ihan hauska seurata ja bloggaaminenkin on enimmäkseen mukavaa puuhaa. Silti väännän välillä näitä merkintöjä hampaat irvessäkin, pelkästään siksi, että koen sen velvollisuudekseni. Valehtelisin siis, jos sanoisin, että pidän tätä blogia puhtaasti huvin ja nautinnon vuoksi.

Miksi sitten? Sitäpä ei monikaan voi ymmärtää, ja tilanne on sama kuin silloin, kun normihomo ei kykene ymmärtämään, miksi floodaava autisti floodaa tunnin toisensa perään. Tämä blogi on tapani osoittaa, että asioita (vaikkapa floodaamista ja bloggaamista) voi harrastaa ilman kunnollista syytä. En toki väitä, että läheskään kaikki autistit tekevät näin. Monellahan on tavoite, kuten vaikkapa huomiohuoraus tai häiriköinti.

Minä olen ehkä motivaationpuutteesta kärsivä epäonnistujahikky, mutta silti kykenen tuottamaan tätä paskaa lähes joka ikinen päivä. Ei se ole missään määrin hieno saavutus, mutta se on tietynlainen osoitus tahdonvoiman ja motivaation erosta. Tahdon blogata flodesta, eikä siihen tarvita muuta tavoitetta kuin bloggaaminen itse.

Maine, kunnia tai valta pelkissä anopiireissä olisi jo lähtökohtaisestikin naurettava tavoittelun kohde, niin kuin myös raha tämän blogin kaltaisella reseptillä. Tämän tajutakseen ei tarvitse olla erityisen älykäs. Olkoon tämä blogi siis merkitykseltään pelkkä turhan vaivannäön monumentti ja saavuttakoon se vielä tuhannennenkin merkintänsä!

3 kommenttia:

  1. hei kiitos hei bloggailustas hei trek11 yde hei

    VastaaPoista
  2. Joo kyl hei joo hei kyl joo kiitti hei oikeesti trekkis kovas on hei blogis. Mutta ei tässä oo mitään järkeä. Vaikka nään kaikki flodet kuitenkin !kuviksella, on tää blogis itteni selaimen luetuin sivu ja RSS tilattuna kännykkään jotta näen heti uusimmat blogaukset jos eksyn komerosta ulos. Että mitähän helvettiä kyl.

    Mut hei onneks olkoon blogis menestyksestä. Tai mistä ikinä.

    VastaaPoista
  3. jatka samaa rataa, äläkä koskaan muutu oi parahin trekki trekkis trecksteri tricksteri star trekkis

    VastaaPoista