sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Floden aika


Silloin kun flode ei haittaa keskustelua, sen voi antaa virrata. Tämä on niin janitoreille annettu ohje kuin herrasmiesfloodaajankin käytäntö. Flodefilosofisesti asia ei kuitenkaan ole aivan yksinkertainen.

Milloin flode haittaa keskustelua? Milloin uskaltaa aloittaa? Ja jos tietääkin, milloin sen voi aloittaa, kuinka kauan sitä uskaltaa jatkaa? Voihan nimittäin olla niin, että joku haluaisi aloittaa keskustelun, mutta flode estää häntä tekemästä näin. Käänteisesti: ellei keskustelija halua pilata flodea, mistä tietää, että flode on jo loppu? Milloin voi aloittaa keskustelun?

Jos floden katsotaan estävän keskustelu, on tästä seurauksena +m. Toisaalta tämä taas estää floden, ja osittain myös keskustelun. Milloin siis on sopiva hetki laittaa +m päälle? Kuinka pitkä +m on sopiva (Wobotti antaa tähän onneksi valmiin ratkaisun)?

Keskustelun, floden ja +m:n pyhä kolminaisuus ja niiden keskinäinen tasapaino on juuri se filosofinen kysymys, johon koko kanavan elämä perustuu. Kun tähän vielä lisätään se, että tätä kokonaisuutta säätelee kanava (anojen parviäly) itse, on tässä säätöteknistä ja filosofista pohdittavaa kerrakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti