keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Läpipeluuohje paskojalle


Häirikköfloodaaja on oikeastaan kuin samaa tehtävää jatkuvasti toistava botti, ja !kuvalaudalle ei itse asiassa olisi kovin vaikeaa koodata inhottavaa häirikköbottia. Wobotti on tuonut paskafloodaajille tietynlaisia mutkia matkaan, mutta tavallaan myös selkeyttänyt häirikön työnkuvaa, kun sama sykli toistuu !kuviksella uudelleen ja uudelleen. Ihan kuin nettipelissä kultaa mainaisi.

Teinkin paskafloodaajan toistamasta algoritmista pienen kaavion. Yleisesti ottaen paskafloodaaja haluaa tuhota keskustelun ja saada sitä kautta huomiota. Tosin autistisimmat tapaukset tuskin edes katsovat, mitä muut anot kanavalla sanovat. Joka tapauksessa homma etenee aina jotakuinkin tekemäni graafin mukaan.

Flodefiilisten iskiessä tai keskustelun kiukuttaessa aloitetaan flode. Jos keskustelu sen seurauksena sammuu, niin hienoa. Floden voi lopettaa tai sitten voi vain jatkaa sitä autistisen sekopäisesti välittämättä vähääkään kanavan muusta menosta. Usein keskustelu ei kuitenkaan heti lopu. Otetaan käyttöön vaikkapa neljä irc-yhteyttä, joita taotaan vuorotellen, niin eiköhän flode ala purra.

Flodesta voi seurata myös +m tai +b. Ensimmäisen tapahtuessa todellinen häirikkö alkaa tietysti cyclettää, koska kanavaa on häirittävä kaikin mahdollisin keinoin. Tästä seuraa +b, ellei se sitten seurannut jo suoraan normaaliflodesta. Nyt sitten vain odotellaan moderoinnin poistumista, ja mahdollisesti vittuillaan parttaamalla ylimääräisiä clientteja kanavalta.

Pahinta myrkkyä kakkafloodaajalle on haarukka. Sekopäissään näppäimistöä takova höyrypää osaa kyllä reagoida mihin muuhun tahansa, mutta transsissa on vaikea reagoida tarpeeksi terävään haarukkaan järkevästi, ellei sitten lopeta flodea kokonaan. Helppo vaistomainen veto on kuitenkin vuorottaisfloodata kahdella hostilla, siten että kumpikin on äänessä koko ajan. Tämä puree perinteiseen haarukkaan, mutta +be-haarukka osuu floodaajaa kipeästi takamukseen, mikäli poikkeus vaan määritetään oikein.

Kaavion esittämä toimintamalli on tuttu jokaiselle !kuvalautaa seuraavalle. Huomionarvoista on kuitenkin se, että se voi olla autistille kuin tietokonepeli, jonka hän hallitsee niin hyvin, että hänen ei tarvitse keskittyä siihen oikeastaan lainkaan. Hän voi pelailla sitä satunnaisina aikoina silloin kun viattomat uhrit sitä vähiten odottavat, mutta toisaalta hän jaksaa myös pelata kauan.

Se, ettei autisti koe näkevänsä yhtään vaivaa noudattaessaan tuttua algoritmiaan ja se, että hänen kärsivällisyytensä on lähes rajaton, ovatkin hänen pelottavimpia aseitaan. Paskafloodaus ei ole ihan puhtaasti pelkkää ylänuoli-enteriä, mutta se on silti persepurilaiselle harmillisen helppo peli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti