tiistai 11. lokakuuta 2011

Modeflode?


Flode jatkuu +b:n jälkeen, mitä ihmettä tämä on? Modefloodaaja vaiko Wobotin kautta flodeskeleva janitori? Todennäköisesti ei kumpikaan.

IRCnetissä esiintyy palvelimien välillä toisinaan suurtakin viivettä, jolloin tapahtumat saattavat näkyä anoydeille väärässä järjestyksessä. Näin on erityisesti, jos käytät irkatessasi ulkomaalaista palvelinta. Esimerkiksi ircnet.eversible.com sijaitsee Floridassa, Miamissa, joten pieni viive on ymmärrettävää. Kannattaa valita suomalainen palvelin viiveen minimoimiseksi.

Toinen esimerkki lagivääristymästä on se, että joku näyttää joinivan kanavalle +b:n aikana. On toki mahdollista, että tämä on joku +e-listalla oleva, mutta usein selvästi todennäköisempi vaihtoehto on lagin aiheuttama vääristymä.

Outoja ilmiöitä on muutaman kerran näkynyt myös viimeaikoina kakkaflodeejan floodatessa hurjasti, kun noin parikymmentä riviä on syöksähtänyt näytölle samalla sekunnilla. Tässäkin on usein kyseessä puhdas viive, eikä hirvittävä bottiarmeija.

Toki modeflode ja pienet bottiarmeijatkin silti ovat todellisia ilmiöitä. Yksi flodeanalyysin haasteista onkin erottaa toisistaan lagi ja oikeasti kiinnostavat flodeilmiöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti