lauantai 8. lokakuuta 2011

Pahalta näyttää


Eilisen päivän, yön ja tämän päivän paskatulvat ovat olleet ei-toivottua ja paskaa häiriköintiä. Ne kuitenkin myös epäsuorasti viihdyttivät minua. Ei siksi, että olisin nauttinut niiden katselusta, vaan siksi, että nautin niitä ympäröivästä psykologisesta kädenväännöstä. Tähän sisältyy suuri määrä mielenkiintoisia aspekteja.

Osa janitoreista näyttää kuvittelevan, että +m/+b on kakkatulvijalle jotenkin paha asia. Joillekin ehkä onkin. Suurimmaksi osaksi se on kuitenkin - kuten aikaisemminkin olen todennut - tervetullutta huomiota ja mahdollisuus virkistävään taukoon. Tämä ei toki tarkoita, ettei moderointia tulisi hyödyntää. Olisi kuitenkin suotavaa, että janitoreilla olisi jonkinlaista tilannetajua, kykyä lukea sekopäänkin mielentilaa.

Tietysti tässä on se ongelma, ettei keskimääräinen janitori useinkaan ole se floodaava hullu. Koska minäkin olen joskus ollut kokopäiväisesti floodaavaa sekopääautisti (nykyään olen vain bloggaava sekopääburgeri), ymmärrän useimpien floodaajien mielenlaatua. Onkohan niin, että janitoriksi hakeutuvat helposti juuri ne, jotka eivät ole floodaajan kanssa millään tasolla samalla aaltopituudella? On hyvä, jos janitori jossakin määrin järkevästi vastustaa paskaflodea, mutta tämän lisäksi sodassa kuin sodassa on ensiarvoisen tärkeää tuntea vihollisensa.

Useiden paskafloodaajien tarkoituksena on vaientaa kanavan keskustelu. Floodaaja siis tietyllä tasolla voittaa, kun hän saa floodata vapaasti ja kun anot lopettavat keskustelun. Hän myös voittaa silloin, kun +m menee päälle ja hiljaisuus laskeutuu kanavalle. Viimeksi mainittu on toki voitto myös joidenkin janitorien/modejen mielestä, mutta niin myös monen floodaajan kannalta.

Paskafloodaaja häviää, jos keskustelu jatkuu hänen flodestaan huolimatta. Tämä on valitettavan harvinaista, vaikkei salamaflodenkaan aikana ole mitenkään mahdotonta keskustella. Floodaaja myös häviää, jos +m:n aikana keskustellaan aktiivisesti ja ei-teennäisesti. Tämäkään ei ole kovin yleistä !kuviksella.

Monet janitorit ja modet lähtevät kilpasille autistifloodaajan kanssa. Laitetaanpa koko ajan +m/+b päälle, niin kyllä se autisti siitä luovuttaa. Tämä ajatusmalli on virheellinen, ja voi helposti arvata, kumpi tässä kisassa voittaa. Autistilla kun ei ole ajantajua lainkaan, ja janitorilla on hyvin harvoin ääretöntä kärsivällisyyttä. Niinpä mode tai janitor sitten usein lähteekin pian muihin askareisiin julistaen, ettei enää ole väliä, mitä kanavalla tapahtuu, kun hän itse ei ole paikalla.

Näyttääkin siltä, että näillä ylitiukoilla kanavan moderoijilla on vaikeuksia tehdä sopimus sen faktan kanssa, ettei flodea voi lopettaa muuta kuin kierrättämällä jokaisen lainin ja jokaisen joinin botin kautta. Tämän järjestelyn kannalla monet toki ovatkin, ja usein heidän mielestään kaikki, jotka eivät tässä asiassa ole heidän kanssaan samaa mieltä, voivat painua vittuun kanavalta, koska nämä toisinajattelijat ovat idiootteja assburgereita.

Niinpä niin. Ollaan peppukipeitä elitistejä, joita eivät kiinnosta muiden (eriävät) mielipiteet. !kuvalaudalla vietetään aikaa vain omaksi iloksi, ja moderointiakin harrastetaan vain, jotta itsellä olisi mukava olla. Haarukkaan ei modejen keskuudessa nykyään jakseta koskea, se olisi liian työlästä, vaikka sillä saisikin kiinni osan juuri niistä idiooteista, joita peppukipeät modet eniten vihaavat. Toisaalta ei kuitenkaan osata olla ottamatta !kuvalautaa vakavasti. Oma olo mukavaksi mahdollisimman helposti ja muista viis, se on näiden vihaisten ja pepussa hiertävistä lasinsiruista kärsivien moderoijien motto.

Sekä floodajien että moderoijien joukossa on mätiä omenoita. Kun nämä lapsoset käyvät kilpasille keskenään, on kanavalla hurja meno. Itkemisen ja ragen sijasta kannattaa kuitenkin vain kiltisti tehdä sopimus tämänkin asian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti