perjantai 21. lokakuuta 2011

!kuvalaudan arkisto


Vaikka itse olenkin !kuviksella pääasiassa floden takia, on kanavalla välillä muutakin eeppistä sisältöä (joo, kuraahan se on, mutta meille anoille silti eeppistä). On sääli, ettei tätä ole mitenkään dokumentoitu.

Itse asiassa minua itseäni on haluttanut kirjoittaa teos aiheesta, mutta toistaiseksi !kuviksen historian dokumentointi on jäänyt lähinnä muutamien kuvien tallennuksen ja joidenkin ilmiöiden kursorisen blogikirjoituksissa käsittelyn asteelle.

Useastakaan syystä en totta puhuen edes koe olevani moiseen tehtävään pätevä. Meillä trekeillä ei ole historiaa lautakulttuurissa, ja saatankin missata useiden juttujen pointin !kuviksella pelkästään tämän takia. Sitä paitsi trekistö ei ollut kanavalla aivan alusta alkaen, joten wanhahomoihin verrattuna olemme noobeja. Flodeasiantuntijoina olemme lisäksi hiukan ulkopuolinen ryhmä, joiden näkemys !kuvalaudasta poikkeaa jossakin määrin normaalin anoyden tulkinnasta.

Ehkäpä joku vielä joskus tekee !kuvalaudasta vaikkapa wikin, jolloin anoydet voivat yhdistää voimansa ja saada kirjattua ylös edes !kuviksen historian tärkeimmät pääkohdat ja parhaat meemit. Idea ei toki ole minun, vaan joku on tätä muistaakseni ehdottanut ennenkin, joten vahvistetaanpa ajatusta anoydejen mielissä ja jätetään se hautumaan.


PS. Kuva ei oikeastaan liity, siinä vain tekemäni kuvahaku. Kuten sanottu, olisi hienoa nähdä !kuviksen historiaa käsittelevä luomus, mutta flodea siinä ei tarvitsisi käsitellä kuin pintapuolisesti, sillä floden historiaahan on jo käsitelty melkoisen kattavasti trekkiblogeissa niin kirjallisesti kuin kuvallisesti. Tietysti muidenkin näkemykset myös floden historiasta ovat aina silti kiinnostavaa luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti